• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

16.08.2021

15:30

AVGANISTANSKI DEBAKL CRNE GORE! Misije na Bliskom istoku koštale ih 20 MILIONA EVRA!

printsktin Youtube

Balkan

AVGANISTANSKI DEBAKL CRNE GORE! Misije na Bliskom istoku koštale ih 20 MILIONA EVRA!

Podeli vest

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović rekao je danas da je novonastala situacija u Avganistanu pokazala sav besmisao u strateškom razvoju crnogorske Vojske u poslednjih 15 godina, kao i to da je Crna Gora u ovoj, kako kaže, besmislenoj misiji za 10 godina potrošila 20 miliona evra, odnosno dva miliona godišnje.

On je izjavio da su hvalospevi o tome da je Crna Gora imala ogromnu korist kroz afirmaciju svojih snaga i obuku 557 vojnika, koji su u periodu od više od deset godina učestvovali u mirovnim misijama ISAF i "Odlučan korak", čiji cilj je bio primarno orijentisan ka uspostavljanju mira i stabilnosti u Avganistanu, ovih dana doživeli veliki fijasko.

- Kada Crna Gora sumira ovaj poduhvat, on smatra da može samo da izvede saldo da je za 10 godina učešća u ovoj besmislenoj misiji godišnje trošila po dva miliona ili ukupno više od 20 miliona evra iz budžeta građana Crne Gore. Treba se zamisliti koliko se samo za ovaj uzaludno utrošeni novac moglo izgraditi bolnica i škola po Crnoj Gori - naveo je Vučurović, preneo je podgorički portal CdM.

Međutim, ističe, bivši režim to uopšte nije interesovalo, jer su se oni, kako kaže, radi očuvanja vlasti, svojih pozicija i nelegalno stečenog bogatstva, dodvoravali nekim međunarodnim centrima moći.

 

Foto: AP/Tanjug


Kako je izjavio, nakon "uspešno" obavljenog zadatka u Avganistanu, Veselin Veljović, Zoran Lazović, Predrag Bošković, Duško Marković i slični, pod dirigentskom palicom Mila Ðukanovića, pokušali su da mobilišu svoje poslušnike iz bezbedonosnih snaga i izazovu nemire po Crnoj Gori, najavljujući krvave obračune i sprečavanje svečanog čina ustoličenja mitropolita Joanikija.

Vučurović takođe navodi da je na novoj vlasti da umesto svakodnevnih napada na lidere DF-a, pogledaju istini u oči, i preduzmu sve potrebne mere i preventivno deluju i spreče Ðukanovića u nameri da destabilizuje Crnu Goru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija