• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/Informer

30.08.2021

12:19

KRIVOKAPIĆ NE IDE NA USTOLIČENJE JOANIKIJA! Tvrdi da neće na Cetinje, ne zato što ne želi, nego zbog... MILO NEMA TAJ PROBLEM, ON ĆE IĆI!

Balkan

KRIVOKAPIĆ NE IDE NA USTOLIČENJE JOANIKIJA! Tvrdi da neće na Cetinje, ne zato što ne želi, nego zbog... MILO NEMA TAJ PROBLEM, ON ĆE IĆI!

Podeli vest

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da danas da neće prisustvovati ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju

Ustoličenje bi trebalo da bude organizovano 5. septembra.

- Ne zbog toga što ne bih želeo... Ne želim da svojim prisustvom dam bilo kakav povod - rekao je Krivokapić.

On je rekao da kao Katunjanin, koji slove kao inadžije i hrabri ljudi, razume Cetinjane.

- Ja bih zamolio da hrabrost zaboravimo, a upotrebimo poverenje, poštovanje drugoga i pravičnost", rekao je Krivokapić -preneo je portal RTCG.

Smatra da je njegov neodlazak na Cetinje u nedelju, kako kaže, jedini doprinos koji može dati.

- Ako sam bilo kada izgovorio bilo koju pogrešno shvaćenu reč ili rečenicu ja se izvinjavam i molim da ne pravimo sukob tamo gde ne treba"- naveo je premijer na konferenciji za novinare.

POLICIJA ZAPLENILA 3.000 MAJICA SA LIKOM SV. PETRA CETINJSKOG, PRIVEDENA DVOJICA MUŠKARACA! Majstori, pogrešan vam je lik, trebalo je da štampate majice sa Milom...

S druge strane, predsednik Crne Gore Milo Đukanović je najavio da će i sam biti medu protivnicima ustoličenja mitropolita Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija na Cetinju 5. septembra, ukoliko SPC ne odustane da tu ceremoniju obavi na Cetinju i Cetinjskom manastiru.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
master

pre 2 godine

Kakvo si ti DJUBRE, zaboravio si kako si dosao na mesto koje si dobio , nistaku,mozda da su siptari slavili to nebi propustio.

Vera

pre 2 godine

Zar nismo videli 91g i zar ne vidimo sada u CG-i da je Pavelić bio u pravu, da treba Srbima dati lokalnu pravoslavnu crkvu i pobit sve one koji i dalje slušaju Beograd i tu huškačku i satanističku SPC? Naslov; Tvrdio da su mu smjestili: Poslušajte kako novi patrijarh Porfirije pjeva četničke pjesme.

Dragi

pre 2 godine

Bravo za Mila Đukanovića. Tako se bori za svoje ideale i svoju politiku. Spreman i da pogine, ako treba. A koga je Srpska Pravoslavna Crkva, odnosno Mitropolija Crnogorsko-Primorska, uz saglasnost političkih predstavnika srpskih partija u Crnoj Gori, izabrala da predvodi Srbe iz Crne Gore i da zastupa njihovu politiku? Zdravka Krivokapića. I šta sad hoće i SPC i Srbi? Tražili (izabrali) ste... gledajte! Nije srpski narod doveo Amfilohija 1990 godine. To je učinila SPC. A šta je prvo uradio Amfilohije? Izbrisao je SPC sa naziva Mitropolije na Cetinju. Tada je svo zlo po Srbe počelo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija