• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

29.10.2021

17:28

IZETBEGOVIĆ ZAKUKAO GARANTIMA DEJTONSKOG SPORAZUMA! Dodik mora biti zaustavljen!

Balkan

IZETBEGOVIĆ ZAKUKAO GARANTIMA DEJTONSKOG SPORAZUMA! Dodik mora biti zaustavljen!

Podeli vest

Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića traži od zemalja garanta Dejtonskog mirovnog sporazuma i Kancelarije visokog predstavnika da preduzmu, kako se navodi, odlučne i konkretne aktivnosti kako bi se sprečila eskalacija kojom preti Milorad Dodik, gde ga pritom porede sa Radovanom Karadžićem

- Takva reakcija izostala je kada je slične korake ''91. i ''92. godine poduzimao Radovan Karadžić i to je rezultiralo užasnim sukobom, ratnim zlocinima i genocidomsaopšteno je iz SDA.

Pozvali su da tadašnja greška ne budu ponovljena.

Povod za ovaj zahtev jeste jučerašnja sednica Glavnog odbora SNSD-a, na kojem je usvojena deklaracija, koju SDA tumači, kako navode, pretnjom da će se u najskorijem periodu Republika Srpska povući iz svih državnih institucija ili većine te da ce, između ostalog, formirati vojsku.

Smatraju da zvanicni dokumenti koje je usvojio Glavni odbor SNSD-a, u kojima se najavljuje neustavno ukidanje zakona BiH, zabrana delovanja državnih institucija na teritoriji entiteta RSupotrebom sile, "predstavljaju najozbiljniji nasrtaj na ustavnopravni poredak BiH i direktno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

- Sadržaj Informacije o prenesenim nadležnostima RS-a na nivo Bosne i Hercegovine i postupku vraćanja nadležnosti i Deklaracije o ustavnim principima i Zaključaka Glavnog odbora SNSD-a, predstavljaju potvrdu namere režima Milorada Dodika da izazove sukobe i ugrozi stabilnost i mir u Bosni i Hercegovini, a posledično i u celom regionu - navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Borac R SRPSKE

pre 2 godine

Sve nadleznosti je prenio dodik i sada se sjetio da ih vraca sto je nazalost nemoguce. Ludak je krenuo na sve ili nista da bi zastitio svoj kriminal a ne R Srpsku.

bosko1313022

pre 2 godine

Devedesete... ja lud mlad zaljubljen u divnu T... u divnom gradu u bosni. BIHACU .Mmislim ovo je ludilo koje ce brzo proci , divne veceri i onda pocinje teror SDA barikade ,punktovi , izadjes u grad i neznas dal ces se vratiti kuci .Otisao sam .Sve moje je ostalo tamo .Nikad vise nisam otisao tamo .To vise nije taj grad

Baća

pre 2 godine

Sukob u BiH devedesetih započeo je prvo preglasavanjem Srba u Parlamentu, a zatim izjavom Bakirovog oca, čiju politiku očigledno nastavlja, da će radi Bosne žrtvovati mir. I sada Bakir računa da će mu američki marinci pomoći da pregazi Srbe, ovlada celom Bosnom i pokori hrišćansku raju. Otuda priča o građanskoj Bosni i stalne optužbe na račun Srba.Gazi se Dejton i odluka o BiH sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda, gazi se Ustav BiH. A dvolični Zapad? Opet srlja i vodi antisrpsku politiku koja je dovela do rata u Bosni. Setimo se samo tadašnje uloge američkog ambasadora Cimermana, a to Amerikanci rade i danas. Palmer, Eskobar, Hil. Sve je to ista priča.

inspektor

pre 2 godine

carsijski kriminalci i izmetbegovicev zlocinac dino merlin moraju biti uhapseni zbog sirenja etnicke separaisticke mrznje i ubistva srpskih mladenaca na Grbavici i teroristickog napada na policiju i vojsku Jugoslavije .

Zagor

pre 2 godine

Iskreno ja vidim sasvim realno novu traktorijadu iz BiH u srbiju!!!!

avavspc

pre 2 godine

dodiku bi trebalo pokazati zube da se smiri, samo huška i stvara napete situacije koje mogu da eskaliraju u rat. Tako je i karađić radio pa je dobio on što je i zaslužio. FUJ !!!

Milan

pre 2 godine

Бакир одлично зна ко је убио Српског свата на Башчаршији и КО ЈЕ ЗАПОЧЕО рат у БИХ и нека ге не призива јер ће му се други обити о главицу!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17