• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

04.11.2021

20:22

GRAĐANI CRNE GORE, PRE SVIH SRBI, ZA OVO NISU GLASALI! Vlast ne funkcioniše, rekonstrukcija nemoguća, a nema ni pada vlade! ŠTA DALJE?!

Balkan

GRAĐANI CRNE GORE, PRE SVIH SRBI, ZA OVO NISU GLASALI! Vlast ne funkcioniše, rekonstrukcija nemoguća, a nema ni pada vlade! ŠTA DALJE?!

Podeli vest

Dan nakon što je Demokratski front saopštio da je inicijativa za rekonstrukciju Vlade za njih završena priča i da pokreću inicijativu da se formira nova Vlada Crne Gore kako bi se prevazišla institucionalna kriza, niko ne zna šta će taj savez preduzeti da pomenuta inicijativa ne završi kao pregovori o rekonstrukciji Vlade

Od 41 poslanika parlamentarne većine, 38 ih je bilo za rekonstrukciju i tri poslanika URE, koja je branila stav da Vlada mora ostati ekspertska.

Predsednik SNP-a Vladimir Joković kazao je za Sputnjik da je ta partija za izbor nove Vlade Crne Gore.

- Mislim da je ovo pregovaranje oko rekonstrukcije postojeće Vlade izgubilo svaki smisao. Ti pregovori su ličili na prebacivanje loptice sa jednog na drugog, kao i odgovornosti za neuspele razgovore. Mi smo imali prve razgovore oko rekonstrukcije Vlade početkom proleća, tada je premijer kazao da će Vlada imati dva potpredsednika i 16 ministara, slali smo na njegov zahtev predloge, biografije ljudi za koje smo u partijama mislili da su stručni, ali se od toga odustalo. Nakon događaja na Cetinju, tokom oktobra smo imali razgovore o rekonstrukciji Vlade. Vlada je, kako je tada rekao premijer, trebalo da ima tri potpredsednika, 18 ministara, ali kao što je poznato, ništa ni nakon tih razgovora nije konkretizovano. Nekome nije odgovaralo da predstavnici političkih partija uđu u Vladu - izjavio je Joković za Sputnjik.

BOKS MEČ U POLICIJSKOJ STANICI, AMERIKANAC IZUDARAO POLICAJCE! Majstori, pa vas su bila trojica i dobiste batine - DA NIJE SMEŠNO, BILO BI...

On ističe da je SNP za izbor nove Vlade u krugu 41 poslanika vladajuće većine.

- Dobro je da je DF saopštio da treba birati novu Vladu, valjda će to nešto promeniti, jer ovako ne valja. Za sada niko od nas ne zna kako će biti rešenje i kako ćemo doći do izbora nove Vlade - kaže Joković.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je iz Beograda da podržava sve ono što se dogovori 41 poslanik parlamentarne većine.

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović je juče kazao da onaj ko želi da se formira nova Vlada, treba prvo da sruši postojeću.

Poslanik i lider Demosa Miodrag Lekić kazao je za „Vijesti" da će analizirati novu situaciju, ali ima razumevanje za prekidanje statusa kvo koji ne funkcioniše.

- Ako je pokrenuta rekonstrukcija od strane premijera i zaustavljanje svega bez objašnjenja, sigurno je to zahtevalo neku reakciju. Sada se otvara jedan proces koji je promena statusa kvo, potencijalno kao i svaka promena može biti bolja i gora, ali postoji šansa da bude bolja. Iz iskustva i lekcija koje smo naučili za ovu godinu, ovo je moguća solucija da se nađe bolje rešenje nego što je status kvo, koji je svakodnevna konfuzija i proizvodnja problema i poklona opoziciji - kazao je Lekić.

Foto: Reuters

On kaže da u slučaju odustajanja od rekonstrukcije, ne treba isključiti i neku novu vladu.

RUSIJA NA NOGAMA, AMERI UHAPSILI DANČENKA! FBI Istraga o vezama Trampa i Rusije došla do šokantnih otkrića! MAJSTORI, ŠTA SADA?!

Iz Demokratske Crne Gore poručili su juče da je njihov stav da nema izbora prije 2024. godine i da mora da se poštuje izborna volja građana.

- Nećemo prihvatiti vanredne parlamentarne izbore i tačka - kazao je poslanik Demokrata Momo Koprivica na konferenciji za novinare u Skupštini.

Sve ove izjave, uz današnje jasno ćutanje iz DF-a, pokazuju da se još ne vidi izlaz iz pomenute krize vlasti u Crnoj Gori.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija