• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

10.11.2021

12:37

UHAPŠENA PLENKOVIĆEVA MILJENICA! Bivša ministarka regionalnog razvoja i fondova EU privedena po nalogu Kancelarije evropskog javnog tužioca!

Printskrin Youtube

Balkan

UHAPŠENA PLENKOVIĆEVA MILJENICA! Bivša ministarka regionalnog razvoja i fondova EU privedena po nalogu Kancelarije evropskog javnog tužioca!

Podeli vest

Po nalogu Kancelarije evropskog javnog tužioca u Zagrebu, policija je danas uhapsila bivšu ministricu regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelu Žalac i direktora Centralne agencije za finansiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislava Petrica, kao i još dve osobe

U saopštenju ove kancelarije se navodi da su oni uhapšeni u saradnji evropskog javnog tužitelja i hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) i da su u toku "hitne dokazne radnje".

Oni se sumnjiče da su počinili krivična dela u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU i Centralnoj agenciji za finansiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU), vezano uz postupke javne nabave informatickog sistema.

Iz Direkcije policije saopšteno je da je reč o sumnjicom poslu izrade softvera teškog oko 16,2 miliona kuna (2.156.000 evra), koji je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Evropske Unije u vreme dok mu je na celu bila Gabrijela Žalac dodelilo firmi Ampelos, prenela je Hina.

Premijer Andrej Plenković postavio je Žalac za ministricu 2016. godine. Kao ministrica u vladi, Žalac se pokazala bezrezervno lojalnom Plenkoviću, a on ju je, dok je nizala aferu za aferom, uvijek branio.

Žalac je, inače, svojevremeno važila za Plenkovićevu miljenicu. Kada je 2019. godine dala ostavku na mesto ministarke nakon što je otkriveno da je bez vozačke vozila dve i po godine i naletela na devojčicu koja je povređena, Plenković je odbio da je smeni.

"Smirite loptu. Ona ostaje ministarka u mojoj vladi. Što se tiče vozačke, to je propust, nemar. Međutim to nije krivično delo. To je prekršaj. Platila je kaznu. Izvadiće novu dozvolu. To je nešto što se moglo dogoditi i nekome drugom. Ona jako dobro radi svoj posao. Nemojte biti nervozni. To što ona nije produžila vozačku ne treba da znači da je drugi ne moraju produžiti. Ona je propust priznala, platila je prekršajnu kaznu. To nije razlog za ostavku. Ja je ne prihvatam", govorio je tada Plenković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tow

pre 2 godine

Tako to rade Hrvati. Svaki tjedan netko ide u zatvor. A u Srbiji?

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija