• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/b92

03.01.2022

10:27

JEDAN GRAD U REGIONU JE NAJBOLJE MESTO ZA ŽIVOT U PENZIJI! Nemački Fokus izabrao kutak u kojem je najlepše provesti "zlatno doba"!

Pixabay

Balkan

JEDAN GRAD U REGIONU JE NAJBOLJE MESTO ZA ŽIVOT U PENZIJI! Nemački Fokus izabrao kutak u kojem je najlepše provesti "zlatno doba"!

Podeli vest

Trebinje je mesta za "zlatno doba", ocenio je nemački list Fokus

Trebinje je najbolje mesto na svetu za život nakon odlaska u penziju, potvrdio je nemački magazin "Fokus".

Od rang liste koja je sadržala čak 575 gradova na svetu, Trebinje se istaklo po mnogim kriterijumima kao najpogodnije mesto za život penzionera. Nemački magazin je, pored mnogobrojnioh parametara, uzeo u obzir i bezbednosnu situaciju i kvalitet zdravstvene zaštite po mišljenju stranaca koji tamo žive.

Trebinje je, dakle, po svim pitanjima zadovoljilo nenadmašive nemačke standarde, pošto se probilo na vodećoj poziciji vrlo konkurentne rang liste, i iza sebe ostavilo i hrvatski Osijek i tursku Antaliju, skupocena letovališta svetskih turista.

Pored toga što se baš grad iz našeg regiona našao na pijedestalu ovog takmičenja, činjenica da najveći procenat stanovništva Trebinja čini upravo srpska živalj, čini nas još ponosnijim. 

U izboru za najbolje mesto za život nakon penzionisanja uzeti su u obzir i prosečna visina kirije i troškovi života u poređenju sa Berlinom, dobra klima, kvalitet vazduha, ali i koliko brzo i bez stresa se može proći kroz grad automobilom ili javnim prevozom.

Foto: Pixabay

Trebinje


Trebinje je po oceni "Fokusa" osvojilo 81,9 bodova od ukupno 100, čime je ove godine sa vrha skinulo prošlogodišnjeg pobednika - gruzijski grad Batumi.

Najviše bodova odnosilo se na stanarine, troškove života i zdravstvenu zaštitu, a svaka zemlja se na listi pojavljuje samo jednom sa svojim najboljim gradom.

Nemački magazin piše da se Trebinje nalazi na najjužnijem delu BiH i blizu mora, te da je najmanje mesto koje se našlo na ovoj listi.
 

Foto: Pixabay

Trebinje je mesto za "zlatno doba", ocenio je nemački list Fokus

Gatačka, prostrana kraška polja, Bilećko jezero koje svojom bojom podseća na more, mediteranska klima, Trebišnjica, najduža ponornica u Evropi - samo su neki od razloga zašto je Trebinje grad koji se voli.

"Fokus" ističe da je Trebinje istorijski zanimljiv, sa katoličkom katedralom, srpskim pravoslavnim manastirom i džamijom, koji ilustruju različitosti.


Među deset najboljih mesta za "zlatno doba", nakon Trebinja, svrstani su Antalija u Turskoj, Mangalore u Indiji, Ćingdao u Kini, Kuenka u Ekvadoru, Sorokaba u Brazilu, Koimbra u Portugalu, Veliko Trnovo u Bugarskoj, Temišvar u Rumuniji i Osijek u Hrvatskoj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija