• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

09.01.2022

18:46

NSD: AEM I VLADA CG IDU ANTISRPSKIM STAZAMA ĐUKANOVIĆA! Zašto nije sankcionisana Gradska TV iz Podgorice koja širi mržnju prema Srbima?!

Balkan

NSD: AEM I VLADA CG IDU ANTISRPSKIM STAZAMA ĐUKANOVIĆA! Zašto nije sankcionisana Gradska TV iz Podgorice koja širi mržnju prema Srbima?!

Podeli vest

Nova srpska demokratija (NSD) ocenjuje da je odluka Agencije za elektronske medije Crne Gore (AEM) da zabrani emitovanje sadržaja televizije Hepi, sankcionisanje medija na političkoj osnovi i pokušaj ukidanja osnovnih sloboda, kao i pokazatelj da crnogorska Vlada ide antisrpskim stazama predsednika Crne Gore i Demokratske parije socijalista (DPS) Mila Đukanovića

Iz NSD su u saopštenju istakli da ovakva odluka AEM nije ništa drugo do pokazatelj nemoći.

U toj crnogorskoj političkoj stranci smatraju da je, u trenutku kada su građanima na raspolaganju stotine kanala, "neverovatno" da se zabranjuje emitovanje jedne televizije, kao i da se da se izlazi u susret onima koji su znali, kako kažu, da na najbrutalniji način uvrede čitave narode.

- Srpski mediji su godinama bili na udaru crnogorskog režima, a ova odluka, uz mnoštvo drugih, nam govori da je te ''običaje'' preuzela i vlada Zdravka Krivokapića - ocenjuje Nova srpska demokratija.

Iz stranke navode da je AEM jedna u nizu agencija koje pod kontrolom drže kadrovi DPS-a, odani, kako ističu, "montenegrinskoj, antisrpskoj ideologiji".

Tvrde da su pojedini mediji u Crnoj Gori u kontinuitetu plasirali mržnju i uvrede na račun srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve i naglasavaju da je AEM to tolerisao.

- Ne vidimo da je sankcionisana Gradska TV iz Podgorice, na kojoj su se okupili brojni poznati antisrbi i sa koje se vrlo često emituje mržnja prema Srbima - ocenjuju iz Nove srpske demokratije.

SEVERNA MAKEDONIJA: IZGUBILO SE 30 SKIJAŠA, SPASIOCI IH PRONAŠLI! Tri osobe povređene!

Prema njihovim rečima antisrpstvo ne predstavlja nikakav problem DPS-u, AEM-u, kao ni Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore, koje vodi ministarka Tamara Srzentić.

Iz NSD se pitaju da li emisija "Chirilica" treba da se ukine samo zbog svog naziva i političkih sadržaja, dok pojedini kanali, bez ikakve cenzure, plasiraju neprimerene sadržaje u udarnim terminima.

Poručuju da svi pretplatnici imaju pravo da gledaju programe koje žele, kao i da se ukidanjem emisija na TV Hepi narušava slobodan izbor građana Crne Gore.

- Sloboda izbora je u ovom slučaju ukinuta od strane ostataka DPS-a u AEM-u i uz podršku Vlade CG, koja više i ne krije da, uz sve ostalo, ide antisrpskim stazama Mila Đukanovića - navode iz NSD.

Savet AEM je na sednici u subotu doneo je odluku da se na šest meseci zabrani emitovanje programskog sadržaja TV Hepi.

DEFILE AUTOMOBILA KROZ TREBINJE ZA DAN REPUBLIKE SRPSKE, okićeni srpskim zastavama kretali se gradskim ulicama!

Na šest meseci je zabranjeno emitovanje emisija "Dobro jutro Srbijo", "Vikend", "Jutarnji", "Ćirilica" i "Posle ručka", a savet je prethodno razmatrao da li je došlo do kršenja člana 7. konvencije o prekograničnoj televiziji i člana 6. direktive o audiovizuelnim medijskim uslugama, preneo je RTCG.

Foto: printscreen

Povod su, kako su preneli podgorički mediji, uvredljive poruke koje je lider Srpske radikalne stranke Vojislav ŠeŠelj plasirao u više navrata preko te televizije na racun Crnogorki, Crnogoraca i pojedinacno prema političkim ličnostima u Crnoj Gori.

- Odluka je doneta jer je, u prethodnom periodu, učestalo u ovim programskim sadržajima vršeno i omogućavano podsticanje na mržnju, netrpeljivost i diskriminaciju prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti - navodi se, pored ostalog, u saopštenju Saveta AEM.

U HRVATSKOJ ZA PROTEKLA 24 ČASA 7.333 NOVOZARAŽENIH, na snagu stupaju nove epidemiološke mere u zemlji!

Šešelj je gostujući 4. januara 2022. godine na TV Hepi, najpre, kako navode podgorički mediji, izneo uvrede na račun Cetinjanki i Cetinjana, a zatim u ponovnom obraćanju par dana kasnije vređao poslanicu Socijaldemokratske partije Draginju Vuksanović Stanković koja je prethodno Šešelja nazvala "šovinistom i velikosrpskim fašistom presuđenim u Hagu".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17