• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

15.01.2022

09:34

KATASTROFA U SARAJEVU! Jutros u 7 stigla šokantna informacija, ceo svet gleda u jednu brojku i ne veruje!

Pixabay

Balkan

KATASTROFA U SARAJEVU! Jutros u 7 stigla šokantna informacija, ceo svet gleda u jednu brojku i ne veruje!

Podeli vest

Na osnovu podataka koje prikuplja servis Er Visual, od jutros u 7 sati Sarajevo ima najzagađeniji vazduh na planeti

Na osnovu podataka koje prikuplja servis Er Visual, od jutros u 7 sati Sarajevo ima najzagađeniji vazduh na planeti. Indeks lošeg kvaliteta vazduha iznosi čak 299 i označava se kao veoma nezdrav, prenosi portal Kliks.ba.

Merne stanice koje su raspoređene po celom gradu zabeležile su da je najlošiji kvalitet vazduha na Bjelavama i kod američke ambasade, slede Ilidža, Otoka i Vijećnica, dok je na Skenderiji trenutno najbolja situacija.

Koncentracija PM 2,5 čestica u sarajevskom vazduhu trenutno je 49,8 puta veća od dozvoljenih vrednosti prema smernicama Svetske zdravstvene organizacije o kvalitetu vazduha. Od ostalih gradova u BiH, Zenica je na drugom mestu, a slede Doboj, Pale, Prijedor, Istočno Sarajevo i Goražde.

Podsetimo, u Sarajevu su poslednjih dana poskupeli gas i grejanje, a neke toplane primorane su da sa plina pređu na alternativno grejanje, pre svega mazut, što je dodatno doprinelo porastu zagađenaj vazduha. 

Foto: AP/Photo

Inače, na neslavnoj listi najzagađenijih svetskih gradova iza glavnog grada BiH i ovoga jutra su kao i prethodnih Lahor (Pakistan), Daka (Bangladeš), Čengdu (Kina), Vuhan (Kina), Skoplje, Zagreb, Hanoj (Vijetnam), Rijad (S. Arabija) i Kalkuta (Indija).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 2 godine

To je jedan od razloga što je Bakir Izetbegović zatrovan mržnjom prema srspskom narodu. Zatrovani mozgovi su opasni jer ne mogu pravilno da rasuđuju.

Sarajlija

pre 2 godine

Kakve veze ima Bakir ? Evo jao kao sarajlija koji sam čitav život tu ti govorim da se narod bori godinama da skine SDA i Bakira na izborima zbog raznih afera i zapošljavanja svoje familije i prijatelja na velikim funkcijama , npr afera diploma,afera respiratori,afera KCUS(smrt ljudi u bolnicama od kineskih respiratora)..itd Problem je što se kradu izbori a omladina masovno ide u inostranstvo.I nije tačno da nema Srba u Sarajevu,upravo komšija moj koji živi pored mene je Srbin i ima ih dosta u Sarajevu.

Milan

pre 2 godine

A što niste pisali kad je Beograd bio najzagađeniji grad u svetu i to nekoliko puta je to bilo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija