• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milica Crnogorac

19.01.2022

07:31

POLITIČKA KRIZA U CRNOJ GORI DOSTIGLA VRHUNAC! JOKOVIĆ NOVI PREMIJER?! Krivokapić zahteva nove izbore!

Tanjug/Miloš Milivojević

Balkan

POLITIČKA KRIZA U CRNOJ GORI DOSTIGLA VRHUNAC! JOKOVIĆ NOVI PREMIJER?! Krivokapić zahteva nove izbore!

Podeli vest

Zdravko Krivokapić je, po svemu sudeći, bivši premijer Crne Gore, a njegovo mesto zauzeće Vladimir Joković, lider Socijalističke narodne partije (SNP)

Ovo je, kako saznajemo, dogovoreno još pre nego što je u ponedeljak potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović najavio formiranje manjinske vlade, za koju je zatražio podršku od svih stranaka, pa i od DPS Mila Đukanovića.


Prema našim informacijama, manjinska vlada imala bi četiri potpredsednika, od kojih jedan ostaje Abazović, koji bi uz tu funkciju dobio i mesto ministra spoljnih poslova. Drugi potpredsednik bio bi Boris Marić (NVO Cegas), treći bi bila Kenana Strujić Harbić (Bošnjačka stranka), a četvrti Genci Nimanbegu (Albanska lista).

Ups!

Dritan mi je planove saopštio pre obraćanja javnosti. To je za mene bilo veliko iznenađenje
Zdravko Krivokapić


- Nova vlada razdvojila bi resore koji su sada objedinjeni, kao što su Ministarstvo finansija i socijalnog staranja odnosno Ministarstvo nauke, kulture, prosvete i sporta. Takođe, pojedini ministri iz sadašnjeg saziva ostali bi u Vladi, a to je pre svih Sergej Sekulović, koji bi zadržao funkciju ministra unutrašnjih poslova. Abazović planira i da na čelu Ministarstva finansija ostane Krivokapićev budući zet Milojko Spajić - prenosi izvor Informera iz Podgorice.


I dok Vladimir Joković juče nije želeo da potvrdi saznanja Informera, oglasio se (posle više od 24 sata) još aktuelni premijer Zdravko Krivokapić, koji je poručio da je manjinska vlada prevara i predložio rekonstrukciju Vlade ili vanredne izbore u maju.


- Inicijativu nisu podneli oni koji su me najviše kritikovali, već oni koji su me najviše hvalili. Ovo je sve prevara, jer bi ta nova vlada bila politička, nacionalna, pa tek onda manjinska. Mislim da Abazovićev predlog ne može biti usvojen, poslanici ga neće prihvatiti. Najmanje dva poslanika SNP su kontaktirala sa mnom i rekla su mi da taj predlog neće podržati - tvrdi Krivokapić, koji je naveo i da mu je Dritan Abazović svoje planove otkrio onog dana kada ih je saopštio javno na konferenciji za novinare.

- To je za mene bilo veliko iznenađenje. Mojih pet savetnika i ja pitali smo ga čemu to vodi, ko će biti odgovoran, šta ako dođe do protesta... Reagovao je isto kao i na pres-konferenciji, inatio se. Poručio sam mu na kraju: Srećno ti bilo, ako je za dobrobit Crne Gore - rekao je Krivokapić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17