• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Srpska info

27.07.2022

14:57

DOKTORKA BRANKA PORODILA ŽENU, PA IZVRŠILA SAMOUBISTVO! Društvene mreže preplavile potresne poruke pacijentkinja i prijatelja

printscreen

Balkan

DOKTORKA BRANKA PORODILA ŽENU, PA IZVRŠILA SAMOUBISTVO! Društvene mreže preplavile potresne poruke pacijentkinja i prijatelja

Podeli vest

Doktorka Branka Pekić Semiz (60) oduzela je sebi život u prostorijama Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu. Tragedija se dogodila u ponedeljak posle carskog reza koji je uradila jednoj pacijentkinji

Policija je obavila uviđaj i utvrđeno je da nema elemenata krivičnog dela i da se radi o samoubistvu.

Doktorka Pekić-Semiz bila je jedan od najvećih stručnjaka u pomenutoj bolnici, specijalista ginekologije i akušerstva-supspecijalista perinatologije koja je pomogla da na svet dođe više od 2.500 beba.

"Ne mogu da verujem. Pozdravile smo se u nedelju, nakon što mi je pomogla da na svet dođe moja četvrta beba. Sva četiri puta me je porodila carskim rezom. Jako mi je žao. Delovala je toliko sigurna u sebe, toliko jako, a to je u stvari mene ohrabrivala, posebno ovaj poslednji put".

Ovo je samo jedna od od brojnih poruka na društvenim mrežama, nakon što je objavljena informacija o smrti poznate doktorke Branke Pekić-Semiz, koja se ubila u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, piše Srpskainfo.

Doktorka Pekić-Semiz bila je jedan od najvećih stručnjaka u pomenutoj bolnici, specijalista ginekologije i akušerstva-supspecijalista perinatologije, koja je pomogla da na svet dođe više od 2.500 beba.

Protekla dva dana brojne kolege i bivši pacijenti opraštaju se od doktorke preko društvenih mreža. Ističu da se radilo o jednoj od najboljih lekara u pomenutoj bolnici i koja je uvek bila tu za svoje pacijente.

- U nedelju joj rekoh: Bog vas čuvao doktorka! Duša… Ko zna koliko je patila. Bog da joj dušu prosti! Večnaja pamjat - piše u jednom od komentara.

Drugi ističu da će tek sada svi shvatiti i ceniti kakvu su doktorku imali.

- Dobar čovek, dobar lekar. Hvala ti za Miljanu i Milana, rođene u nemogućim uslovima na Ilidži 1992. i 1996. Slava ti. Iskreno saučešće porodici - navela je jedna od bivših pacijentkinja doktorke Pekić-Semiz.

- Bože, ne mogu da verujem, počivaj u miru i hvala ti za svaku toplu reč i ohrabrenje na prijemu sa mojim trećim djetetom. Nikad neću zaboraviti vaše tople riječi koje su glasile: “Sine srećno i javi nam se sa najljepšim vijestima”. I hvala bogu tako je i bilo. Vječna vam slava i hvala - napisao je izvesni Skopina.

- Draga moja doktorice hvala vam za sve. Hvala vam za moga anđela Vukašina, koji je došao 1995. na ovaj svet uz vašu i Božiju pomoć. Hvala vam što ste postojali i večno će te postojati u našim srcima. Putujte sa anđelima u bolji i čistiji svet. Vaš lik će duboko biti urezan u naše srce. Mnogo će te mi nedostajati jer smo se viđale svakog dana. Volim vas - stoji u komentarima.

 

 

Od doktorke se oprostio i poznati džudista Stefan Majdov.

- Neka vam Bog sudi po vašim dobrim delima koja su mnogobrojna… Koliko samo novih života ste doneli i spasili. Hvala vam za sve - napisao je Majdov.

Doktorka Branka Pekić Semiz rođena je 8. aprila 1962. godine u Sarajevu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je na Ilidži. Diplomirala je 1986. godine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a specijalistički ispit položila je 1997. godine u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, dok je supspecijalistički ispit iz perinatologije položila 2004. godine u KCU u Sarajevu.

U Bolnici “Srbija” bila je načelnik Odeljenja ginekologije i akušerstva u periodu od 2002. do 2005. godine, od 2007. do 2015. godine i od 2019. godine do danas. Povodom Svetskog dana zdravlja 7. aprila ove godine dodeljena joj je titula primarijusa. Sahranjena je danas u 14 časova na porodičnom groblju na Ilidži.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija