• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.07.2022

19:34

Ambasada SAD OŠTRO KRITIKOVALA BAKIROVU PRETNJU RATOM! Građanii BiH zaslužuju bolje od lidera koji pozivaju na etničke podele!

Beta

Balkan

Ambasada SAD OŠTRO KRITIKOVALA BAKIROVU PRETNJU RATOM! Građanii BiH zaslužuju bolje od lidera koji pozivaju na etničke podele!

Podeli vest

Američka ambasada u BiH danas je oštro osudila izjave lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovica koji je indirektno pretio ratom kada je izjavio da su se Bošnjaci "prebrojali" i svesni su svoje vojne snage

U objavi na Tviteru Ambasade SAD stoji da su "šokirani i zgroženi" zapaljivim komentarima Bakira Izetbegovića.

"U 2022. godini građani BiH zaslužuju bolje od lidera koji pozivaju na etničke podele i podstiču etničke napetosti. Građani BiH zaslužuju lidere koji će raditi na opštem dobru i donositi teške odluke neophodne da BiH osigura svoje mesto u evroatlantskoj zajednici naroda. Istinska posvećenost saradnji i kompromisu a ne implicitnoj pretnji pribegavanjem nasilju, potrebni su za rešavanje problema ove zemlje koji se pogoršavaju", navodi se u izjavi, prenela je Hina.

Ambasada je reagovala na Izetbegovićev istup na predizbornoj tribini SDA u mestu Hadžici pored Sarajeva gde je izjavio da Bošnjaci imaju pripremljen odgovor "za ne daj Bože".

Foto: Beta

Bakir Izetbegović



"Prebrojali smo se. I koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate", kazao je Izetbegović.

Iz opozicije su mu odmah odgovorili da neprimereno huška na rat, a u brojnim reagovanjima političara iz Republike Srpske prevladale su ocene da to čini samo zbog izbora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija