• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: DEJANA KLJAJIĆ

12.10.2022

07:00

NASTAVLJA SE DRAMA NA IZBORIMA ZA PREDSEDNIKA SRPSKE!  Glasove u RS brojaće pred TV kamerama?!

Tanjug/Fotoilustracija

Balkan

NASTAVLJA SE DRAMA NA IZBORIMA ZA PREDSEDNIKA SRPSKE! Glasove u RS brojaće pred TV kamerama?!

Podeli vest

Posle odluke CIK-a da ponovo broje glasove SNSD Milorada Dodika traži da to prebrojavanje bude javno, pred televizijskim kamerama * Jelena Trivić i dalje tvrdi da je pokradena na izborima

Nakon odluke Centralne izborne komisije (CIK) BiH da se ponovo broje glasovi za predsednika Republike Srpske SNSD Milorada Dodika traži da to prebrojavanje bude javno, pred TV kamerama! Na drugoj strani, opoziciona kandidatkinja Jelena Trivić kaže da može da prizna poraz, ali 'krađu na izborima nikada'!

Pred kamerama

Novo prebrojavanje mora da se vrši potpuno transparentno. Najbolje bi bilo da to bude pred TV kamerama
Željka Cvijanović

I dok je Trivićeva juče u Beogradu održala konferenciju za medije, kao i Dodik dan ranije, u Republici Srpskoj se vodio pravi medijsko-politički rat izjavama između funkcionera SNSD i opozicije.

Ko se koga plaši?!

Potpredsednica SNSD Željka Cvijanović optužila je Igora Crnadka, potpredsednika opozicione PDP, koja je kandidovala Jelenu Trivić na izborima, da se plaši javnog prebrojavanja.

- Mene interesuje da li se vreće sa glasačkim listićima čuvaju pod video-nadzorom, pa da imamo mogućnost da proverimo da li su već vršljali po njima. Takođe, interesuje nas i to da se bilo koje novo prebrojavanje vrši potpuno transparentno. Najbolje bi bilo da to bude pred TV kamerama, ali potpredsednik PDP Igor Crnadak se toga očito plaši - napisala je Cvijanovićeva na Instagramu, posle čega joj je odgovorio prozvani Crnadak, koji je poručio da 'Cvijanovićeva neće odlučivati o tome kako će se brojati glasovi'.

Moj ugao

NENAD STEVANDIĆ, LIDER UJEDINJENE SRPSKE
Nadam se da će pravosudne institucije naredbu CIK-a staviti van snage. Apelujem na opoziciju da ne dovodi u pitanje stabilnost Srpske.

- Do sada Željka Cvijanović nije bila za to da se sve radi javno. Evo pitam je zašto su ona i SNSD bili protiv toga da se uvede video-nadzor na svako biračko mesto, a sad im se odjednom ta video-tehnologija dopada? Žalosno je gledati panične reakcije SNSD, koji sada ne zna gde udara: prvo kažu da će tužiti CIK, pa onda da će tražiti video-nadzor, a sutra će već nešto treće... - rekao je Crnadak.

Funkcioner SNSD Radovan Višković kaže da sada mora biti utvrđena istina i da je to u interesu svih građana RS.

- CIK BiH mora da radi prema zakonu, a ne po medijskom i političkom diktatu bilo koga. I baš zbog građana, mi tražimo da neko od medija kontinuirano prati prebrojavanja glasova za predsednika i potpredsednika Republike Srpske kako bi unapred bile otklonjene sve moguće spekulacije i zloupotrebe u ovom procesu - podvukao je Višković.

Pravna borba

Kandidatkinja PDP za predsednika RS Jelena Trivić, koja tvrdi da je pokradena na izborima, juče se o krizi oglasila iz Beograda, gde je održala konferenciju za medije.

- Protiv izborne krađe se borim pravnim putem. Bitno je zbog budućnosti Republike Srpske da se odgovornost nalogodavca izborne krađe reši pravosnažnim sudskim presudama. Mogu ja da priznam poraz, ali krađu, pljačku i mafiju neću da priznam - rekla je Trivićeva.

Otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića na svim biračkim mestima u Republici Srpskoj za nivo predsednika i potpredsednike RS održaće se u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu u četvrtak, 13. oktobra, u 15.30.

Dodik: Ne prihvatam nove izbore, ovo je napad na RS!

Kandidat SNSD za predsednika RS Milorad Dodik poručio je da su izborni rezultati legalni i legitimni i da sve što se sada dešava jeste manipulacija.

- Na 51 glasačkom mestu ja nisam dobio nijedan glas, a protivkandidatkinja na 34 nije imala nijedan glas, ali samo su oni od toga napravili čudo. Trenutni rezultat po kojem ja vodim u odnosu na Jelenu Trivić ne odgovara ni unutrašnjim faktorima, ni nekim drugima. SNSD neće prihvatiti ponovne izbore, jer to je urušavanje Republike Srpske. Bosna i Hercegovina je zemlja koja je propala i koja nema šanse da preživi. Zato ja pozivam naše ljude da se okupe oko RS - rekao je Dodik.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mitrofan Fuštić Morija iz Kara

pre 1 godinu

Подржавамо Милорада Додика у целини.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija