• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

29.10.2022

21:48

KRIZA IM DOŠLA GLAVE! Gasi se jedna od najpoznatijih fabrika u Hrvatskoj!

Balkan

KRIZA IM DOŠLA GLAVE! Gasi se jedna od najpoznatijih fabrika u Hrvatskoj!

Podeli vest

Jedna od najpoznatijih fabrika u Hrvatskoj, ali i bivšoj Jugoslaviji, Inker iz Zaprešića, koji se nekada zvao Jugokeramika, zaustavlja proizvodnju, a više od 200 radnika ostaje bez posla.

Firma, koju je pre 16 godina preuzela španska grupacija Roka, uprkos ulaganjima poslovala je s gubicima, koji su povećani zbog rasta cena sirovina i energije. Fabrika koja je gotovo 70 godina bila poznata po sanitarnoj, ali i drugoj keramici, te kao najveća u Zaprešiću, gasi mašine.

„Vest nas je stvarno šokirala jer je bila iznenadna, ničim nagoveštavana. To je sada gotova stvar, proizvodnja će se zatvoriti i to je odluka vlasnika i tu nema sad spora“, rekao je Vlado Kos, predsednik Radničkog veća i sindikalni predstavnik kompanije „Roka Hrvatska“.

Na svojim će radnim mestima ostaće samo 35 radnika, većinom u distribuciji robe - skladištima, komercijali i logistici.

Vlado Kos, koji je u ovoj fabrici već 40 godina, kaže da su globalna kriza i enormne cene energenata samo su kap koja je prelila čašu. Tvrdi da je bilo mnogo loših poslovnih odluka, jer u nove proizvodne linije poslednjih godina uloženo je više od 15 miliona evra, a firma je samo gomilala gubitke.

On podseća da je to preduzeće poslovalo sa dobitkom kada ih je preuzela španska kompanija, prenosi HRT.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nikada necete u eu gamadi

pre 1 godinu

Srbi zato i dolaze raditi na jadran da barem jednom u zivotu zarade normalnu placu cca 1500 eura. Sto ce u toj istocnjackoj poturcenoj rupi srbiji gdje se ljudi tuku za pola kile pileta i idu u grcku praviti ajvare.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17