• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.11.2022

09:45

CIRKUS U REŽIJI MILA ĐUKANOVIĆA! Protest u Podgorici protiv izmene ZAKONA O PREDSEDNIKU, okupljeni VREĐALI SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU!

printskrin Youtube/al džazira balkan

Balkan

CIRKUS U REŽIJI MILA ĐUKANOVIĆA! Protest u Podgorici protiv izmene ZAKONA O PREDSEDNIKU, okupljeni VREĐALI SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU!

Podeli vest

Ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici je sinoć održan treći protest pod nazivom "Ima nas" u organizaciji opozicionih stranaka okupljenih oko DPS, na kojem se ponovo skandiralo protiv Srbije i Srpske pravoslavne crkve

Protesti su organizovani protiv usvojenog izmenjenog Zakona o predsedniku i sa zahtevom da se hitno raspišu vanredni parlamentarni izbori u Crnoj Gori. Lider DPS i šef crnogorske države Milo Đukanović ponovo nije bio prisutan, a ovog puta je izostala i njegova medijska podrška okupljenima.

Na skupu je bila njegova supruga Lidija, koja je, prenose podgorički mediji, na sebi imala prsluk vredan najmanje 4.300 evra, što je 10 minimalnih zarada, kao i sin Blažo Đukanović. Za razliku od prethodnih okupljanja, prenosi portal podgoričke Adria tv. sinoćnji protest nije bio masovan. Jedan od govornika bila je i poslanica SDP-a Draginja Vuksanović koja je isticala da je njena majka Srpkinja, ali da i pored toga ona Srpsku pravoslavnu crkvu zove "Crkva Srbije".

Zamerila je i način na koji je ustoličen mitropolit Joanikije na Cetinju u septembru prošle godine. A onda je poručila da se neće Crnom Gorom upravljati sa, kako je kazala, Dedinja i Terazija. Ovaj protest bi, piše portal, mogao da bude poslednji s obzirom da je vrlo verovatno da će DPS glasati za jednog sudiju Ustavog suda, te da će sve sporne odluke biti proverene na ovoj sudskoj instanci.

Upravo je ovo bio ključni razlog za protest, kako bi se spečilo „unižavanje“ Ustava, koji će apsolutno biti zaštićen izborom novih sudija 12. decembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija