• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

08.12.2022

13:20

PUŠTEN NAPADAČ NA KNEŽEVIĆA! Cetinjani prete protestima, sud: Nema osnova za zadržavanje!

Balkan

PUŠTEN NAPADAČ NA KNEŽEVIĆA! Cetinjani prete protestima, sud: Nema osnova za zadržavanje!

Podeli vest

Portparol Osnovnog suda u Podgorici Ivana Bečić saopštila je danas da je rešenje o zadržavanju Ivana Gardaševića, osumnjičenog za napad na jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, ukinuto zbog toga jer je sudija uvidom u video snimak utvrdio da ne postoje sumnja da je ovaj Cetinjanin pretio Kneževiću

“Sudija za istragu nalazi da nema osnovane sumnje da je Gardašević Kneževiću uputio bilo kakve, a kamoli kvalifikovane pretnje, što je bitni element bića krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, za koje se tereti”, navodi se u saopštenju sudije.

Sudija za istragu usvojio je žalbu branioca Gardaševića protiv rešenja ODT-a Podgorici, uz nalog da se Gardašević odmah pusti na slobodu. Ivanu Gardaševiću se stavlja na teret krivično delo ugrožavanje sigurnosti, na štetu Milana Kneževića.

“Međutim, kako ovo krivično delo čini onaj ko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica, a kako je Milan Knežević policijskim službenicima u svojoj izjavi jasno naveo da nije čuo da mu je neko pretio smrću ili slično, a jeste mu uputio reči "Pipune", nakon što ga je ovaj upitao da li ima neki problem, osumnjičeni mu je odgovorio "Ima, mnogo ti lepa glava", upućujući mu pritom i psovke, sudija za istragu je našao da nema osnovane sumnje da je ovom prilikom Kneževiću upućena bilo kakva, a kamoli kvalifikovana pretnja da će napasti na njegov život ili telo”, navodi se u saopštenju.

Takođe, dodaje se, na snimcima video nadzora uočava kako Dušan Knežević, vozač i obezbeđenje Milana Kneževića, inicira fizički sukob sa Gardaševićem, koji je taj sukob prethodno pokušao da izbegne, udaljavajući se.

“Iz navedenih razloga sudija za istragu nalazi da u rešenju o zadržavanju Gardaševića nema razloga o činjenicama koje upućuju na postojanje osnovane sumnje da je isti učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, odnosno nije navedena nijedna pretnja, koja je upućena ovom prilikom Milanu Kneževiću, a što je bio zakonski uslov za zadržavanje ovog osumnjičenog”, navodi se u saopštenju, preneli su podgorički mediji.

Knežević je juče, kako je saopštio medijima, napadnut na Aerodromu Podgorica, nakon čega je u Centru bezbednosti Podgorica podnio prijavu protiv počinilaca. On je izjavio da je napad na njega politički motivisan. Policija je juče saopštila da je osumnjičenom za napad na Kneževića određeno zadržavanje do 72 sata. Grupa Cetinjana je tražila oslobađanje Gardaševića i zapretila protestom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59