• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Jutarnji hr

05.01.2023

19:12

HOROR, SEKIROM JE UBIO BEBU U MAJČINOM NARUČJU! Jezivi DETALJI krvavog zločina u Zagrebu

printscreen facebook

Balkan

HOROR, SEKIROM JE UBIO BEBU U MAJČINOM NARUČJU! Jezivi DETALJI krvavog zločina u Zagrebu

Podeli vest

Goran K. (43) je u sredu u Zagrebu sekirom ubio devojčica (1), a njenu majku D.P. (42) teško povredio u kući u zagrebačkom naselju Kozari putevi. Posle zločina Goran je skončao pod točkovima kamiona na auto-putu A3, nedaleko od Kosnice, pod koji se bacio i tako oduzeo sebi život

Devojčica je podlegla povredama, a lekari se i i dalje bore za život njene majke, inače bivše supruge ubice. Nasilje je prema rečima majke D.P. počelo u sredu već oko 14 sati. Razbesneli Goran je došao na adresu svoje bivše partnerke i započo svađa koja je potrajala satima.

- Došao je, vikao, svađali su se, ni sama ne znam oko čega. U nekom trenutku ona je njega izgurala iz kuće. On je negde u dvorištu kuće našao sekiru, kojom je razvalio vrata kako bi ušao. D. P. je u tom trenutku držala dete u rukama. Zamahnuo je prema njoj, ali je zahvatio i dete. Ona je pala u nesvest, dete na pod, a on je pobegao automobilom. Uskoro je došla hitna pomoć, pokušavali su da ožive dete, ali ono nije davalo nikakvog glasa, nije ni plakalo, ništa. Jednim kolima dete je odvezeno u bolnicu Rebro, a drugim kolima majka u Dubravu. Nikada nisam videla da hitna tako brzo vozi - rekla je prijateljica žrtvine majke.

Policija je saopštila da je prvi poziv primila u 20.26 sati i da ih je nazvala upravo žrtva, odnosno D.P., prijavivši zlostavljanje najverojatnije pijanog bivšeg nevenčanog supruga. Policija je odmah krenula na intervenciju na koju je stigla, kako sami kažu, 9 minuta kasnije, ali na žalost prekasno. Dolaskom na mesto događaja, policajci su zatekli teško povređenu majku i ćerkicu.

Nakon što je sekirom ubio dete i teško ranio ženu, Goran K. je pobegao automobilom prema auto-putu A3. Pritom je izazvao nekoliko manjih saobraćajnih nesreća, udario u ivičnjak i sleteo s puta. Pešice je izašao iz automobila i otišao na put gde ga je udario i na mestu ubio kamion. Samo nekoliko minuta pre toga je nazvao žrtvinog brata i rekao mu šta je uradio i najavio samoubistvo.

Majka ubijene devojčice je sa teškim povredama mozga primljena u bolnicu i hitno operisana i trenutno je u stanju indukovane kome na intenzivnoj je nezi. Povrede su opasne po život.

Kako kažu komšije u naselju, ubijeno dete nije Goranovo, već D.P. ima troje dece sa tri različita partnera. Sekira je zahvatila njeno najmlađe dete čiji se otac I. S. trenutno nalazi na radu u Nemačkoj te je obaviješten o smrti djeteta. Goran je kako kažu u naselju oduvek bio problematičan te je često bio "po zatvorima".

- Navodno je robijao zbog krađa i nasilja, a bavio se preprodajom automobila u Belgiji i Austriji. Uoči ovog događaja, kažu, dve noći je "bančio" u lokalnom kafiću, navodno je konzumirao i opojne sroge, te je u tom stanju započeo svoj krvavi pir - kažu komšije.

Na izvanrednoj konferenciji za medije, zagrebačka policija je juče potvrdila kako je porodica bila u tretmanu Centra za socijalni rad, ali i da je zbog muškarčevog nasilničkoga ponašanja u više navrata intervenirala.

- Postupali smo u tri navrata. Jednom zbog prekršaja zbog nasilja u porodici, te su dva puta provedena kriminalistička istraživanja zbog povreda prava deteta i pretnje. Osumnjičeni je tada bio kazneno prijavljivan i predavan pritvorskom nadzorniku - rekli su iz policije pojašnjavajući kako tih prijava nije bilo unazad godinu i po dana.

"Zadnje mere zabrane prilaska koje su mu bile određene prestale su u martu 2021."

Budući da je on otac jednog od troje dece, imao je pravo poseta toj kući, temeljem sudske odluke.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija