• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. C.

22.03.2023

06:50

NEMAČKA ŠTAMPA O IZBORIMA U CRNOJ GORI! Milu se ne piše dobro: Poraz ga vodi u zatvor

Tanjug/AP

Balkan

NEMAČKA ŠTAMPA O IZBORIMA U CRNOJ GORI! Milu se ne piše dobro: Poraz ga vodi u zatvor

Podeli vest

Ako Milo Đukanović izgubi na izborima za predsednika, izgubiće i imunitet, što će omogućiti istrage o njegovim prljavim poslovima i korupciji!

Ovo je zajednička ocena berlinske štampe, koja je detaljno analizirala rezultate prvog kruga izbora za predsednika Crne Gore u kojem njen aktuelni lider Milo Đukanović nije uspeo da izdejstvuje pobedu i koji sa 57.000 glasova manje nego 2018. godine ide u drugi krug izbora, gde ga čeka Jakov Milatović, predsednički kandidat Pokreta Evropa sad.

Berlinski listovi 'Tagesšpigel', 'Berliner cajtung', 'Nojes Dojčland' i 'Tagescajtung' složni su u oceni da je Đukanović zaslužan za nezavisnu Crnu Goru, ali i za korupciju po kojoj je država poznata.

Zapad sve znao

Đukanović je dugo važio za garanta puta na Zapad, zbog čega mu je tolerisano zavlačenje ruku u državnu kasu
'Nojes Dojčland'

- Crnu Goru čeka prekretnica, pred Đukanovićem su neprijatna vremena: ako taj preduzimljivi 'car' izgubi imunitet, mogao bi da se suoči sa novim sudskim istragama o zloupotrebi položaja i korupcije - piše 'Tagesšpigel', koji Đukanovićevu najavu da će pobediti u drugom krugu ne vidi kao ubedljivu.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

Jakov Milatović

- Opušteni pobednici izgledaju drugačije - ističe 'Tagesšpigel' i dodaje da je Milo Đukanović imao 'kiseli osmeh' u izbornoj noći.

'Nojes Dojčland' naglašava da su zapadne zemlje znale za korupcionaške afere crnogorskog predsednika, ali da su na njih žmurile.

moj ugao

Jakov Milatović
kandidat PES
Đukanović će najzad da bude poslat u političku prošlost 2. aprila. Ja sam imao tri godine kada je on ušao u crnogorsku politiku. Što je dosta, dosta je!

- Đukanović je dugo važio za garanta puta na Zapad, zbog čega mu je tolerisano zavlačenje ruku u državnu kasu. S druge strane, Jakov Milatović kritikuje sveprisutnu korupciju Demokratske partije socijalista i predstavlja je kao balvan na evropskom putu. Milatović bi bio jednako dobrodošao u Briselu, Berlinu i Vašingtonu - ocenjuje 'Nojes Dojčland'.

Komentarišući predviđanja nepovoljnih rezultata po Mila Đukanovića u drugom krugu predsedničkih izbora, crnogorska novinarka Mila Radulović kaže da je lider DPS-a predugo na vlasti da bi se tako lako predao.

- Đukanović i dalje ima ogromnu podršku, on je neko ko je dobro izučio zanat i ja ga ne bih tako lako potcenila. Verujem da će se DPS maksimalno potruditi da izvede građane na birališta, mislim, pre svega, na Bošnjake i Albance. Takođe će uz pomoć nekih biznismena pokušati da dovede što više glasača iz dijaspore. Kažu da već ima planiranih letova, ali mi još nemamo egzaktne podatke - rekla je Radulovićeva za 'Vijesti'.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17