• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

01.04.2023

10:24

OSVANULI BILBORDI! Mandić i Bečić uz Milatovića u drugom krugu!

Tanjug

Balkan

OSVANULI BILBORDI! Mandić i Bečić uz Milatovića u drugom krugu!

Podeli vest

U Crnoj Gori u toku je izborna tišina uoči drugog kruga predsedničkih izbora, koji se održavaju u nedelju, 2. aprila.


Građani će se u nedelju opredeljivati između predsednika DPS-a i aktuelnog šefa države Mila Đukanovića i kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića ali, čini se, da u izbornoj trci i dalje učestvuju gotovo svi kandidati iz prvog kruga.

Tako deluje na podgoričkim ulicama, ali i širom Crne Gore, jer sa biloborda poruke podrške Milatoviću šalju i oni koji su svoju trku završili pre dve nedelje – kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić i kandidat Demokrata Aleksa Bečić.

Na jednom od biloborda velikim crvenim slovima piše "Da pobijedimo Đukanovića" i "Glasamo za Milatovića". Takvu poruku je poslao Andrija Mandić.

Tanjugov izveštač primećuje i bilbord Alekse Bečića na kojem piše: "2. aprila časno za Jakova".
Milatovićevi protivkandidati iz prvog kruga iz stranaka pobednica na izborima 2020. godine pozvali su svoje članove i simpatizere da glasaju za kandidata Pokreta Evropa sad odmah posle prvog kruga.

Foto: Tanjug

Andrija Mandić i DF pružili podršku Milatoviću u drugom krugu predsedničkih izbora

Analitičari su izražavali sumnju da će te stranke zaista dati punu podršku Milatoviću, jer im je Pokret Evropa sad ozbiljan konkurent na predstojećim izborima, ali se čini, sudeći po bilbordima, da su i DF i Demokrate učinili dodatne napore u tom pravcu, pored toga što su pozvali građane da glasaju sa bivšeg ministra ekonomskog razvoja u Vladi Zdravka Krivokapića.

I DF i Demokrate imaju dobro stranačku infrastrukturu koja bi Milatoviću mogla u velikoj meri da pomogne da dobije izbore.

U prvom krugu predsedničkih izbora koji su održani pre dve nedelje, Đukanović je osvojio 35,3 odsto glasova, a Milatović 28,9 odsto.

Za crnogorskog predsednika, u drugom krugu, biće izabran kandidat koji je dobio veći broj glasova izašlih birača. Mandat predsednika Crne Gore je pet godina. Glasačko pravo na predsedničkim izborima ima 542.154 građana. Biračka mesta biće otvorena u nedelju od 7 do 20 sati.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija