• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.11.2015

16:56

(VIDEO) TAOCI NA SLOBODI, VANREDNO STANJE U MALIJU! Džihadisti u hotelu ubili 27 ljudi!

Vesti

(VIDEO) TAOCI NA SLOBODI, VANREDNO STANJE U MALIJU! Džihadisti u hotelu ubili 27 ljudi!

Podeli vest

Najmanje 27 ljudi ubijeno je u terorističkom napadu džihadista na hotel Radison Blu u Bamaku, glavnom gradu Malija... Talačka kriza je okončana, svih 170 talaca je oslobođeno... Među ubijenima je i poslanik regionalnog parlamenta Beligije... Deo džihadista i dalje se suprotstavlja policiji Vlasti u Maliju odlučile su posle ovog terorističkog napada da proglase vanredno stanje u zemlji u trajanju od 10 dana

19:15 Grupa naoružanih islamista koji su danas oteli taoce u hotelu "Radison blu" u prestonici Malija, Bamaku, nastavila je da se suprotstavlja snagama bezbednosti i nakon što je izvšena evakuacija svih civila koji su se nalazili u hotelu, izjavio je portparol Ministarstva bezbednosti Amadu Sango.

- Napadači više ne drže taoce. Nalaze se na gornjim spratovima. Oni su sami sa specijalnim snagama Malija koji pokušavaju da ih isteraju - rekao je Sango, preneo je Rojters.
 

18.00 - Afrička džihadistička grupa Al-Murabitun preuzela je danas odgovornost za napad na hotel "Radison Blu" u Bamaku u Maliju. Al Murabitun je na svom nalogu na Tviteru navela da stoji iza napada na hotel "Radison Blu", preneo je Rojters.

Inače, Al-Murabitun je otcepljeno krilo Al Kaide.

Izvori bezbednosne službe su rekli da se cela drama odigravala na sedmom spratu hotela i da džihadisti pucali u hodniku, kao i da su u napadu ranjena dva pripadnika privatnog obezbeđnja hotela.

Ministar bezbednosti Salif Traore potvrdio je da je tokom akcije spasavanja pronađeno 18 tela.

- Osmanaest tela je pronađeno - rekao je on dodajući da su francuske specijalne snage iz Burkine Faso bile u hotelu i učestvovale u operacijama zajedno sa pripadnicima specijalnih snaga Malija.

 

 

Podsetimo, grupa naoružanih džihadista danas je upala u pomenutih hotel gde je kao taoce držala 170 ljudi, od čega 140 gostiju i 30 zaposlenih.

DRAMA U MALIJU: Džihadisti drže 170 talaca u hotelu Radison - ima ranjenih!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 8 godina

Bože šta napravi Amerika po svetu sa svojim projektom "novi svetski poredak" i setim se unazad 26 godina kada je ceo svet ustao protiv jedne Srbije da nas osuđuju i sankcionišu gledajući na nas kao zlotvore, a negujući danas ove zlikovce koji sebe nazivaju džihadisti i mudžahedini pa su im i državu dali da formiraju i da lagodno ubijaju sve što im padne pod nož i cev puške. Gde je taj svet sada koji je digao glas protiv nas da bi stvorili ovo čudo. Kako i šta sada treba srbi da rade da ih žale ili kako?

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija