• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.06.2016

03:10

REFERENDUM ODRŽAN UZ REKORDNU IZLAZNOST: Britanija raskida sa Evropom, izglasan Bregzit!

Vesti

REFERENDUM ODRŽAN UZ REKORDNU IZLAZNOST: Britanija raskida sa Evropom, izglasan Bregzit!

Podeli vest

Britanija je sličan referendum održala i 1975. godine kada je 67 odsto građana glasalo za ostanak te zemlje u Evropskoj ekonomskoj zajednici

06.59

Građani Britanije su, prema nepotpunim rezultatima referenduma, odlučili da posle 43 godine napuste Evropsku uniju, javio je jutros BBC

Prema prognozama BBC, 52 odsto građana se izjasnilo za izlazak iz EU, dok je 48 bilo za ostanak u Uniji.

Rojters izveštava da je, na osnovu 90 odsto prebrojanih glasova, 14.584.000 ljudi glasalo za ostanak, a 15.705.000 za izlazak iz Unije.

Nazivajući ovaj referendum istorijskim, BBC navodi da su London i Škotska glasali ubedljivo za ostanak u EU, što nije bio slučaj sa severnim delom Engleske.

Glasači u Velsu su u velikom broju podržali izlazak iz EU.

02.59 

NEIZVESNO SVE DO JUTRA ...Grad London je za ostanak u EU, čak 75,29 odsto stanovnika prestonice je glasalo za "da", a negativan odgovor dalo je 24,71 odsto, od ukupno 73,49 odsto izašlih.

02.27

Nakon 18 prebrojanih izbornih oblasti od ukupno 382, pristalice izlaska Velike Britanije iz EU vode sa 52,1 odsto. Za ostanak u EU izjasnilo se 47,9 procenata Britanaca, prenosi Rojters.

02.15

Pomalo zvuči neverovatno kada se kaže da bi ujutru Evropa mogla da se potpuno promeni i da bi Britanija mogla da saopšti da izlazi iz EU, ali takvu mogućnost najavljuju dve projekcije na koje skreće pažnju "Gardijan". 

Univerzitet istočne Anglije radi svoja predviđanja i na osnovu pristiglih rezultata saopštava - rezultat će biti "za dlaku", ali će za "ostanak" glasati 49,8 odsto

Džon Kurtis, čovek zadužen za izborne brojke u BBC, kaže "izlazak" je favorit na osnovu onoga što imamo na stolu, ali ima još mnogo da se broji.

Reuters

02.10

Prva oblast koja je objavila rezultate referenduma u Severnoj Irskoj je Fojl čiji stanovnici su se odlučili za ostanak u EU. Kako prenosi BBC, dosadašnji rezultati pokazuju da pristalice ostanka u Uniji imaju prednost.
 

01,55

Objavljeni su i prvi rezultati iz Škotske, i to za ostrva Orkni i oblast Klekmananšir, koji su se izjasnili za ostanak u EU, javio je BBC.

Na ostrvima Orkni, 63 odsto birača je bilo za ostanak dok je za napuštanje EU bilo 37 odsto, a odziv je iznosio 68,4 procenata. Ostanak u Uniji u Klekmananširu podržalo je 58 odsto, a protiv je bilo 42 odsto glasača, navodi BBC. 

 

Tanjug

01.35

Glasači u Sanderlendu na jugoistoku Engleske izjasnili su se, na osnovu zvaničnih rezultata, ubedljivo za opciju izlaska Velike Britanije iz EU. Prema zvaničnim rezultatima, 61,3 odsto glasača je glasalo za izlazak iz Unije, preneo je Rojters.

01.10

Grad Njukasl na severoistoku Engleske izglasao je ostanak u EU na referendumu, pokazali su zvanični rezultati. Za ostanak se u ovom gradu izjasnilo 65,404 birača dok je za napuštanje Unije bilo njih 63,598, prenosi Rojters.
 

Tanjug

00.40

Opcija za ostanak u EU osvojila 19.322 glasa na Gibraltaru a opcija protiv osvojila je 823 glasa, preonosi Rojters. To je prva prebrojana izborna jedinica od ukupno 382.

23.00

Referendum je završen, zatvorena su biračka mesta u Britaniji. Marketinška agencija You Gov objavila da je 52 odsto Britanaca glasalo za ostanak u EU, dok je prema anketi agencije Ipsos-Mori taj rezultat još ubedljiviji: Za ostanak u EU glasalo 54 odsto Britanaca...

22.10

Ostalo je nešto manje od sata do zatvaranja birališta, dok će rezultati referenduma biti saopšteni tek u jutarnjim časovima. 
 

AP PHOTO

20.39

Rekordna izlaznost na referendumu uprkos katastrofalnom vremenu, pljuskovima i poplavama,  – 46.499.537, javio je BBC. Britanci su glasali po katastrofalnom vremenu, pljuskovima i poplavom. Kako prenosi “Gardijan“, očekuje se da izlaznost u Škotskoj bude između 70 i 80 odsto.

20.35

Funta je skočila na najviši nivo u 2016. godini pošto tržišta računaju na pobedu opcije za opstanak Britanije u EU. 

20.15

Birališta u Velikoj Britaniji su otvorena do 22:00 sata, a svim glasačima koji na birališta dođu do tada, biće omogućeno da glasaju. 

Tanjug

19.15

Podaci ankete na dan referenduma – za ostanak 52 odsto, 48 za izlazak. Konačni rezultati u sedam ujutru. Naciji će se obratiti Dejvid Kamerun.

18.55

Najmanje dva glasačka mesta su morala da budu izmeštena zbog poplava koje su prouzorkovale jake kiše. Kiša satima pada u određenim delovima Londona, gde je nekoliko kuća poplavljeno, a građani teško dolaze do biračkih mesta. 

18.27

Francuski predsednik Fransoa Oland ocenio je danas da će biti potrebno "oživljavanje izgradnje Evrope", bez obzira na ishod referenduma o ostanku Velike Britanije u Evropskoj uniji (EU). 

Tanjug

- Bez obzira na volju britanskog naroda, biće neophodno da oživimo izgradnju Evrope. Danas je važan dan za Evropu jer će se Evropa promeniti bez obzira na ishod referenduma- ocenio je francuski predsednik izrazivši nadu da će ta zemlja ostati članica Unije. 

18.05

Osnivač sajta Vikiliks DŽulijan Asanž, koji se nalazi u zatvoren ambasadi Ekvadora u Londonu od 2012. godine, planira da na internetu bude domaćin emisije o referendumu na kojem se Britanci izjašnjavaju o ostanku u Evropskoj uniji. 

Asanž, inače Australijanac, nedavno je rekao da je "prilično sklon" tome da Britanija napusti Uniju, tvrdeći da članstvo te zemlje u EU sprečava napredovanje 28-članog bloka. 

Printscreen You Tube



Emisija će ići uživo preko interneta i biće emitovana večeras od 20 sati do sutra ujutro, kad se očekuju rezultati britanskog referenduma. 

Prema najavama, gosti u Asanžovoj emisiji će biti bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis, muzičar Brajan Ino i "bivši pripadnici CIA". 

17.35

Konačni rezultati referenduma očekuju se oko sedam ujutru, kada bi trebalo i premijer Dejvid Kameron da bude spreman da se obrati naciji, piše "Independent".

16.32

 Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Vejn Runi odbio je da se izjasni o referendumu o ostanku Velike Britanije u Evropskoj uniji (EU), ne želeći čak da kaže ni da li će izaći na glasanje.

Reuters

- Igrači imaju mogućnost da glasaju. Ne znam ko je šta uradio - rekao je Runi na konferenciji za novinare, izrazivši želju da je to pitanje za njega ostane "poverljivo".

Fudbalski savez Engleske omogućio je igračima, koji se nalaze u Francuskoj na Evropskom prvenstvu, da glasaju ukoliko to žele.

Izvršni direktor engleske fudbalske Premijer lige Ričard Skadamor podržao je pre tri dana kampanju protiv izlaska Velike Britanije iz Evropske unije.

 

15.40

Nevreme ometa Britance u glasanju

Na dan kada Britanci glasaju na referendumu za ostanak ili izlazak njihove zemlje iz EU, jugoistok Engleske pogodile su obilne padavine, koje su izazvale poplave na ulicama, poremećaj u saobraćaju i zatvaranje dva biračka mesta u Londonu.

AP PHOTO

Na jugozapadu Londona, dva birališta u naselju Kingston apon Temz premeštena su na druge lokacije zbog poplava u tom području, prenosi Rojters. Jaka kiša izazvala je i poremećaj u radu metroa u Londonu i železničkih mreža u okolnim predgrađima. Britanska meteorološka služba saopštila je da se dodatne padavine praćene grmljavinom očekuju danas popodne i uveče u Londonu i na jugoistoku zemlje.

Agencija za životnu sredinu izdala je upozorenje od poplava dok je Londonska vatrogasna služba objavila da je primila više od 550 hitnih poziva zbog loših vremenskih prilika. 

15.16

Najveća britanska internet kladionica "Betfer" saopštila je da rastu šanse da na današnjem referendumu o ostanku Britanije u Evropskoj uniji građani izglasaju ostanak u Uniji.

Verovatnoća da će Britanija ostati u 28-članom bloku sada iznosi 86 odsto, a šanse za Bregzit samo 14 odsto, naveo je "Betfer", a prenela agencija AP.

Ta internet kladionica navodi da je do sada na klađenje oko ishoda referenduma uplaćeno oko 55 miliona funti, što je novi rekord, pošto je premašen iznos od 40 miliona funti koji su kladioničari uplatili na klađenje u ishod predsedničkih izbora u SAD 2012. godine.

Indeks londonske berze FTSE100 je danas ojačao 1,5 odsto, zahvaljuući tome što jenjava neizvesnost uzrokovana mogućim Bregzitom.
 

14.33

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da se nada da će Britanci glasati za ostanak u Evropskoj uniji, na referendumu koji nervozno prate ekonomisti i političari širom sveta.

AP PHOTO

Merkelova je rekla da bi volela da, nakon Bregzita, svi porazgovaraju o budućnosti bloka - ne samo šest država osnivača ili samo članovi evrozone, prenosi Rojters.

Merkelova je dodala da već sledećeg utorka, na samitu lidera EU, može da se održi "miran sastanak".

 

11.02

Bivši gradonačelnik Londona i jedan od lidera kampanje za izlazak Britanije iz EU, Boris Džonson, izjavio je da je za njega današnji referendum o ostanku ili izlasku zemlje iz Unije važniji od njegove budućnosti u politici.

printscreen

- Iskreno, ako je ovo kraj moje političke karijere...Bio sam osam godina gradonačelnik Londona, uživao sam mnogo u tome, bila je to velika privilegija. Odlično, što se mene tiče - rekao je Džonson za Telegraf.

Džonson je naveo da je kampanja za izlazak bila o optimizmu i samopouzdanju.

- Ovo je apsolutno prekretnica priče o našoj zemlji jer mislim da, ako i dalje budemo u EU, to će nagrizati našu demokratiju. To me zabrinjava - kazao je Džonson.

10.05

Kameron glasao sa suprugom Samantom

Britanski premijer Dejvid Kameron glasao je danas u Londonu sa suprugom Samantom na referendumu o ostanku ili izlasku zemlje iz Evropske unije. Kameron je predvodio kampanju za ostanak Britanije u Uniji, podsetile su agencije. Glasao je i lider opozicione Laburističke stranke Džeremi Korbin, naveo je AP.

AP PHOTO

Kameron je sinoć uputio poslednji poziv glasačima uoči referenduma. Uz podršku bivšeg premijera Gordona Brauna, i Džona Mejdžora, lidera liberalnih demokrata, Kameron je pozvao birače da "odbace neistine" onih koji podržavaju izlazak iz EU i da na prvom mestu misle na ekonomiju i radna mesta, preneo je Gardijan.

Birališta su otvorena u osam sati po srednjeevropskom vremenu, a bicće zatvorena u 23 sata.

Ishod referenduma na kojem pravo glasa ima više od 46 miliona birača, zasad je potpuno neizvestan, a referendumsko pitanje glasi "Da li Ujedinjeno Kraljevstvo treba da ostane članica EU ili da napusti EU?".

PRATITE BREXIT UŽIVO:

Pobornici obe opcije ušli su u završnicu kampanje i danas će u poslednjem pokušaju da privuku neopredeljene glasače. 

Najnovija anketa: Za ostanak 51, za odlazak 49 odsto!

Najnovije istraživanje britanskog javnog mnjenja pred referendum o izlasku ili ostanku u EU, koje je sprovedeno za dnevni list "Tajms", pokazalo je da su zagovornici ostanka u Uniji opet u vođstvu.
U toj anketi, rađenoj juče, 51 odsto ispitanika izjasnilo se za Veliku Britaniju u EU, a 49 odsto za izlazak iz evropskog bloka. 
Prema poslednjem srednjem rezultatu anketa javnog mnjenja na sajtu "Šta Ujedinjeno kraljevstvo misli", kampanja za ostanak ima malu prednost od 51 odsto u odnosu na 49 odsto podrške za izlazak iz EU. 

Ključna pitanja u kampanji bila su ekonomija i imigracija pri čemu je svaka od strana optuživala onu drugu za raspirivanje straha, a na javno mnjenje uticalao je i tragičan događaj u završnici kampanje kada je Džo Koks, proevropska poslanica opozicionih laburista, ubijena dok se prirpemala da održi sastanak sa biračima u Birstolu.

Premijer Dejvid Kameron, koji se zalaže za ostanak u EU, dao je seriju intervjua kako bi još jednom poslao poruku pre otvaranja glasačkih mesta.

- Niko ne zna šta će se dogoditi - rekao je Kameron Fajnenšel tajmsu. - Verujem da će to u svakom slučaju biti konačna odluka, Britanija neće hteti da još jednom prolazi kroz ovo - dodao je premijer.

Šef Forin ofisa Filip Hamond poručio je da bi izlazak Velike Britanije iz EU bio nepovratan i da bi zemlja mogla ponovo da se pridruži bloku samo pod uslovima koji bi za nju bili neprihvatljivi.

Pobornik ostanka u EU aktuelni gradonačelnik Londona Sadik Kan suočio je stavove sa svojim prethodnikom Borisom Džonsonom, jednim od lidera kampanje za izlazak iz Unije.

AP PHOTO

- Vi govorite laži i plašite ljude - rekao je Kan mašući letkom kampanje za izlazak koji upozorava da bi muslimanska Turska mogla ući u EU.

- To je zastrašivanje Borise, treba da vas je sramota... koristite prevaru sa Turskom da uplašite ljude i navedete ih da glasaju za izlazak - rekao je Kan.

Na klađenje za i protiv Bregzita uplaćeno 86 miliona evra

Pred referendum na kojem Velika Britanija odlučuje da li će ostati u EU ili će je napustiti, dve kladiniočarske firme primile su uplate ukupno vredne 86 miliona evra.
AFP prenosi tvrdnje organizatora klađenja da je referendum o EU najveći politički događaj u britanskoj istoriji, a po njihovom mišljenju, odluka glasača biće da država ostane u Uniji.
- Bio bih potpuno zapanjen ukoliko bi se britansko glasačko telo odlučilo za napuštanje EU - kazao je za AFP portparol onlajn kladionice "Betfer" Beri Or.
"Betfer" je primio uplate u vrednosti od gotovo 60 miliona evra, što je značajno više od 40 miliona evra koliko je uplaćeno uoči američkih predsedničkih izbora 2012. na kojima je pobedio Barak Obama. 
Prema "Betferu", šansa za ostanak Britanije u EU iznosi 74 odsto, za dva odsto manje nego kod "Vilijam Hila", koji je primio uplate vredne 26 miliona evra.

Džonson je uzvratio kritiku, rekavši da su upravo oni koji su za EU imali "projekat strah", upozoravajući da bi napuštanje Unije nanelo štetu britanskoj ekonomiji.

- Oni kažu da nemamo izbora nego da se klanjamo pred Briselom. Mi kažemo da oni žalosno potcenjuju našu zemlju i to šta ona može - rekao je Džonson, koji je poslanik konzervativne stranke u parlamentu.

On je Britancima za danas obećao "Dan nezavisnosti" ako budu glasali za izlazak, na šta su delovi publike ustali i burno pljeskali.

Jedan od najvećih zagovornika izlaska iz EU Najdžel Faraž očekuje da će par meseci posle Bregzita i Austrija istupiti iz EU.

- Dani EU su odbrojani - podvukao je šef UKIP-a (Stranke za nezavisnost Ujedinjenog kraljevstva).

Faraž očekuje da će to biti jedna "vrsta konjske trke", odnosno da li će prvi istupiti Austrijanci ili Danci.

Iz Brisela su u prethodnom peridu više puta stizale poruke upozorenja na posledice britanskog izlaska iz Unije po obe strane, a predsednik Evropskog saveta Donald Tusk kaže da bi Bregzit "mogao da bude početak destrukcije ne samo EU, već i celokupne zapadne političke civilizacije".

Anketa

Sličnog mišljenja je i predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker koji je rekao da bi za Britaniju glasanje za izlazak iz EU značilo nanošenje štete sebi, ali bi ugrozilo i sve što su Evropljani zajedno postigli.

Reuters

Otvorena birališta

U Velikoj Britaniji je jutros počelo glasanje o ostanku te zemlje u EU ili izlasku, koje bi moglo u značajanoj meri da odredi budućnost ne samo Britanije, već i Evrope. Birališta su otvorena u osam sati po srednjeevropskom vremenu, a bicće zatvorena u 23 sata.
Ishod referenduma na kojem pravo glasa ima više od 46 miliona birača,potpuno je neizvestan, a referendumsko pitanje glasi "Da li Ujedinjeno Kraljevstvo treba da ostane članica EU ili da napusti EU?".

Ukoliko Britanija bude glasala za izlazak iz EU, to će najverovatnije pokrenuti proces osipanja političkih i bezbednosnih struktura na kojima je izgrađen evropski poredak posle Drugog svetskog i Hladnog rata, navodi Rojters u analizi posvećenoj predstojećem referendumu. Britanska agencija stoga konstatuje da bi istorija Evrope mogla da krene unazad.

Čak i ako Britanci budu glasali za ostanak u EU, nasleđe bolne debate, rastući trend nacionalnih referenduma o pitanjima Unije i raspoloženje protiv globalizacije i internacionalnizovanih elita s obe strane Atalantika neće u skorije vreme izblediti, navodi se u Rojtersovoj analizi.

O potencijalnim posledicama britanskog referendima razmišlja se i na Balkanu, a stručnjak za region sa Londonske škole ekonomije Džejms Ker-Lindzi ocenio je za Tanjug da se odlukom Britanaca o ostanku u Uniji ne bi mnogo toga promenilo ni za Evropu ni za Balkan dok bi "Bregzit" vodio na "potpuno neistražen teren". 

Reuters

Dodao je da se u slučaju britanskog glasa za ostanak u Uniji kratkoročno ne bi mnogo toga promenilo, ali da je moguće da bi London imao manje entuzijazma za prijem novih članica.

Ker-Lindzi kaže da je teško reći kako bi se Bregzit odrazio na Balkan ali veruje da bi mnogo zavisilo od reakcije EU.

On takođe smatra da bi EU eventualnu odluku Briranije da ode trebalo da iskoristi kao priliku da suštinski preispita svoju strategiju i ciljeve, smatra Ker-Lindzi.

Na birališta izaći britanski i irski državljani, kao i državljani Komonvelta koji imaju prebivalište u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali i državljani UK u inostranstvu koji se poslednjih 15 godina nalaze biračkim spiskovima. Pravo glasa ovog puta imaće i građani Gibraltara.

Britanija je sličan referendum održala i 1975. godine kada je 67 odsto građana glasalo za ostanak te zemlje u Evropskoj ekonomskoj zajednici.

 

 

 

 

 

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Misirac

pre 7 godina

Iskreno se nadam da ce otici za sva vremena iz EU! A za njima Devemport, Sale Prangija, Muhamedov sin i jos mnogi prijatelji Srbije i srpskog naroda !\n

amigo

pre 7 godina

sretan im put..ali ..oni su odlucili da odu kad je dosao red da vrate,sve sto su dobili,cim se zaposlilo oko 500.000. iz istocne evrope..i to na poslovima koje oni nece da rade ..skocili su klosari koji primaju 2000 evra socijalne pomoci koju koriste za drogu i alkohol ..i koji nemaju ni dan radnog staza

kapor

pre 7 godina

Nasa statistika i nase glasanje kazuje pobeda glasaca za izlazak iz EU.Nadam se dace nasa podrska i glasanje pobiditi ali sa druge strane cinimi se bice malo morgen!sta god mi podrzimo glasanjem desi se obratno kao po onoj staroj Kasno Marko na Kosovo stize.

milos

pre 7 godina

Sta nas briga za britance,neka idu u pakao ako hoce,kad su nas bombardovali nisu se brinuli za nas obicne gradjane.Zato neka idu u pakao kod djavola jer im je tamo i mesto i dosta vise o britaniji,Srbija Nis gledajte i pisite kako bolje da zivimo i sto vise fabrike da dodju da radimo jer to zelimo svi pa i Nis\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

А баш штета...Таман да им "уђемо"...кад оно... - крај....?!

Erdogan

pre 7 godina

Trebalo bi isto referendum u Srbiju za i protiv Evrope. Oni koji glase za Evropu ostaju da zive u Srbiju , ali oni koji su protiv, njima treba otvarati humanitarni koridor i svi na traktor preko Rumunije i Ukraine pravac Rusija. Pola Vojvodine pripada Hrvatima, , Timocka krajina Rumuniju , Jug Albancima i oni koji za Evropu imaju dosta prostora da zive, ostali Rusofili pravac Rusija. Sretno.....

dragoljub

pre 7 godina

paniti pripadaju evropi niti su u njoj sta imaju zajednicko neka se prikljuce braci amerima

DUŠAN

pre 7 godina

BRITANIJA OSTAJE U UNIJI AMERI NEĆE DOZVOLITI POKAZUJU KO VLADA SA UNIJOM AKO ODU AMERI GUBE VLAST U UNIJI I EVO NEVOLJE KOJU CE AMERI IZAZVATI

dragan

pre 7 godina

falsifikovace glasanje kao za skotsku ostaju u uniji amerika naredila\n\n

Igor

pre 7 godina

Nazalost, nema nista od njihovog izlaska iz EU I to je savrseno jasno. U ljudskoj je prirodi da neopredeljeni, kojih je u ovom slucaju 11%, vecinski odlucuju za ostajanje na starom izbegavajuci vece promene

bakibrat

pre 7 godina

dosadno im pa rekoše da malo zabavljaju svet...samo da se oko njih vrtin

Boban Cvetkovic Nis

pre 7 godina

To su samo price engleza zvanih mutivode.Ovim referendumom samo zele da upozore Evropu i da izdejstvuju sto vece ustupke za Englesku.Inace i te kako ne zele politicari i industrijalci i bankari izlazak iz Evrope.A narod ko narod ko pita.Bice tesan rezultar oko 57% za ostanak i oko 43% za izlazak.Ali sve je to samo kontrolisana igra sa narodom.Ostaju u EU.

Aleksandar Janjic

pre 7 godina

Rekao sam juce ,britanci ostaju,jaka he EU dok je vode nemci ,zao mi je gosopdine  J.Vucicevicu nece se raspasti Evropa kako komunisti mastaju\n

davor

pre 7 godina

Hah naravno, kao i u Srbiji. Niko ne zna kakav je rezultat, niko i ne broji. Samo se objavi i natod povjeruje. Svi pljuju vucica a on 50% hahha

mikas

pre 7 godina

Ovo je rijaliti kod Engleza,unapred se znalo da ostaju.VELIKI TATA ne dozvoljava izlazak,zna se ko komanduje EU-om.Gde god su bili referendumi u Evropi,uvek je "pobedjivala"strana koju podrzava Veliki brat.Zna se koje TATKO na EVROPU,ovo su samo njegovi istureni pioni,igraju oni kako im se naredi.Kao sa sankcijama prema Rusiji,Evropa drzi sankcije,a veliki brat uveliko trguje sa Rusijom,i niko nesme da se pobuni.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija