• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.11.2016

23:16

ŽIRINOVSKI OTIŠAO U TURSKU: Ruski političar nosi ponudu za formiranje NOVOG SAVEZA!

Vesti

ŽIRINOVSKI OTIŠAO U TURSKU: Ruski političar nosi ponudu za formiranje NOVOG SAVEZA!

Podeli vest

Turska je napustila svoj cilj ulaska u EU, saopštio je danas ruski političar i lider Liberalno demokratske partije Rusije (LDPR) Vladimir Žirinovski tokom posete Turskoj u koju je došao na poziv turskih vlasti

- Turska nije primljena u EU 53 godine i sada je državno rukovodstvo odlučilo da odustane od tih planova- rekao je Žirinovski, prenosi Tas s.

- U svakom slučaju to im nije ključni cilj. Možda Turska planira da uđe u Šangajsku organizacija za saradnju- dodao je Žirinovski.

- Ja sam doneo konkretne predloge turskoj strani. Reč je o savezu Rusije, Turske, Irana, Sirije i Iraka", kazao je lider LDPR i dodao da bi stvaranje nove alijanse pomoglo rešenju sporova između šiita i sunita u tim zemljama, kao i između Turaka i Kurda.

Žirinovski je takođe kazao da promena na čelu SAD inspiriše nadu da bi Amerika mogla da se povuče iz aktivnog mešanja u tom regionu.

Ranije danas, lider LDPR je razgovarao sa šefom turske diplomatije Mevlutom Čavušogluom i gradonačelnikom Ankare.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Peca

pre 7 godina

E Srbi Srbi !! Nikada se mi nećemo opametiti. Sada mi dođje krivi sto nismo pod Turskom okupacijom . Da je sreća da i naši političari imaju bar delic ove Turske pameti i ponosa pa da najure Evropu u pm i da se otresu gamadi .

SlobodaNarodu

pre 7 godina

Pa idi u Tursku pa zivi, jel ti neko brani? Nemaju Turci tu silnu pamet, nego nacionalno jedinstvo, i identitet kojega se ne odricu. kao recimo ti. Oni brane svoje, a ti bi zelio da si okupiran od nekoga u ovom slucaju Turske, pa da ti bude bolje. E jadan ti sa takvim razmisljanjem, a sve ne sto mislim da ti i pripadas na tu stranu, a ne medju Srbe.

Dzaja

pre 7 godina

Mi smo bili vec jednom pod turskom ,da je to valjalo ne bih srbi motkama oterali,nisam ni za clanstvo u EU a li za savez sa Rusijom jesam.

XXL

pre 7 godina

Uh ovo je ponuda koja se NE odbija. Ali "na vratima" EU posle 53 godine čekanja na ulazak Tursku će zameniti SRBIJA tako da nema problema neko će biti sledećih pola veka "portir" EU-ovcima. Osim Srbije NEMA druge države koja aplicira za ulazak u EU dok će makedoncima i crnogorcima biti rečeno kad i šta u neko dogledno vreme (deceniju, vek).

malik

pre 7 godina

Bravo za Tursku i Rusiju.To su velike sile neće njima evropa govorit šta da rade ko malim balkanskim drzavicama

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija