• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.11.2017

15:34

PUTIN OPTUŽIO AMERIKANCE: SAD žele da nam se osvete - HOĆE DA IZAZOVU HAOS NA IZBORIMA U RUSIJI!

Vesti

PUTIN OPTUŽIO AMERIKANCE: SAD žele da nam se osvete - HOĆE DA IZAZOVU HAOS NA IZBORIMA U RUSIJI!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je danas SAD da žele da izazovu neprilike na predsedničkim izborima u Rusiji kao osvetu za navodno rusko mešanje u američke predsedničke izbore 2016, objavila je agencija RIA Novosti, prenosi Rojters

TASS prenosi da je Putin takođe, govoreći o optužbama da se u Rusiji dopingovanje sportista odvija pod nadzorom države, kazao da su ove optužbe povezane sa predstojećim ruskim predsedničkim izborima u martu 2018. godine.

- Ovo je to što me brine: Zimske olimpijske igre (u Južnoj Koreji) trebalo bi da počnu u februaru, a predsednički izbori (u Rusiji) u martu. Postoje ogromne sumnje da je sve ovo izazvano kako bi se stvorila atmosfera koja je nekome potrebna da izazove nezadovoljstvo kod navijača zbog činjenice da je država navodno umešana u kršenja pravila i da je odgovorna za to - rekao je Putin.

On je naveo da u Rusiji nikada nije bilo niti će ikada biti šeme državnog sponzorisanja dopingovanja sportista.

- Nikad nije bilo, ne postoji i nadam se da neće nikada postojati državni sitem podrške dopingovanja (u sportu), za šta smo optuženi - rekao je Putin.

TASS je prošle nedelje objavio da će Međunarodni olimpijski komitet verovatno zabraniti ruskim sportistima da učestvuju pod zastavom Rusije, nakon što su saopštili da su nalazi komisije Svetske anti-doping agencije, koju je predvodio kanadski profesor prava Ričard Maklaren, ubedljvi.

Zamenik ruskog premijera Vitalij Mutko tada je izjavio da je za Moskvu neprihvatljivo da ruski sportisti nastupaju na zimskoj Olimpijadi u Južnoj Koreji pod neutralnom zastavom.

- Neutralna zastava? Šef države (Vladimir Putin) jasno je izneo svoju poziciju kada je reako da su takve zastave apsolutno neprihvatljive za našu zemlju - rekao je juče Mutko, prenosi TASS.

U avgustu 2017. godine, ruski atletičari takmičili su se pod neutralnom zastavom na Svetskom prvenstvu, podsetila je ruska agencija.

Zimske Olimpijske igre u Južnoj Koreji održaće se od 9. do 25. februara 2018. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija