• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

10.01.2020

21:22

TRAMPOVA BRUTALNA PORUKA IRAKU: SA VAMA NE PREGOVARAMO O POVLAČENJU VOJSKE! Može samo o tome gde ćemo ih još razmestiti, SVAKI OTPOR BIĆE SUROVO SPREČEN!

Vesti

TRAMPOVA BRUTALNA PORUKA IRAKU: SA VAMA NE PREGOVARAMO O POVLAČENJU VOJSKE! Može samo o tome gde ćemo ih još razmestiti, SVAKI OTPOR BIĆE SUROVO SPREČEN!

Podeli vest

SAD ne nameravaju da razgovaraju sa Irakom o povlačenju svoje vojske iz te zemlje, saopštio je Stejt department SAD povodom zahteva Bagdada da Vašington pošalje delegaciju za pregovore o povlačenju

- U ovom trenutku bilo koja delegacija koja bude poslata u Irak baviće se razgovorom o tome kako da se obnovi strateško partnerstvo - ne razgovorom o povlačenju vojske, nego o tome kako da se ispravno i adekvatno naše snage razmeste na Bliskom istoku - navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je potrebno da američke i iračke vlasti ipak pregovaraju, ne samo o bezbednosti, nego i o finansijskom, ekonomskom i diplomatskom partnerstvu.

U saopštenju Stejt departmenta je, takođe, navedeno da je "Amerika sila dobra na Bliskom istoku".

PUTIN I KINA SPREČILI PAKLENI PLAN VAŠINGTONA, UBISTVO SULJEMANIJA DEO JE VELIKE IGRE! Tramp hteo veliki rat na Bliskom Istoku koji bi za Amere bio rudnik zlata!

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je ranije da, ukoliko Irak nastavi da insistira na povlačenju američke vojske, SAD mogu da uvedu sankcije toj zemlji i da zatraže isplatu troškova za rat na njenoj teritoriji.

Vršilac dužnosti premijera Iraka Adel abd el Mahdi tražio je od američkog državnog sekretara Majka Pompea da pošalje predstavnike za izradu mehanizama povlačenja stranih trupa sa teritorije Iraka. Predstavnik glavnog komandanta iračkih oružanih snaga je saopštio da su iračke vlasti počele da pripremaju mehanizam za povlačenje stranih vojnika sa svoje teritorije.

Sve o sukobu Amerike i Irana čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Толико о ирачкој независности - а све ово време била је значи: ОКУПАЦИЈА...!! Маске полако падају...

Saradžogla

pre 4 godine

Трампе,бато,Председниче Америке где мислите да сте Сједињени да те обавестим КАКО ТИ ЈЕ ТЕКСАС У ВЕЕЕЕЕЕЛИКОЈ СУШИ!Недостатак падавина ојадио је огромне плантаже дрвећа!Све се посушило да је гре'ота гледати.А ти,бато,давај новце за бесмислене ратове?Давај цеви за воду,сунце ти бахато?Срби тамо нису за тебе те гласали да пућиш уста и тераш инат народу света?Зар не видиш да ти рус,кинез и кореанац заврћу уши!

vladimir

pre 4 godine

Amerika je učinila najstrašniji genocid okupacijom Iraka i bombardujući ga OS uranijumom. Preko šest milijardi metaka je zločinačka armada SAD sručila je na Irak, i 75 grama OS uranijuma po glavi stanovnika. Najgore je stradala Faludža gde je žestina rata uništila 2/3grada. Koji je gađan sa pomorske flote kojom je komandovao general Mattis. (Beli fosfor je međunarodno zabranjen jer je opasno toksičan) U Faludži se rađa 14 puta više dece sa strašnim deformitetima nego u Hirošimi i Nagasakiju. Kad je prvi put bombardovan Irak 1991. i pojavom teški oboljenja kao i velikim zračenjem , Amerika je blokirala komisiju da izađe na teren i uveri se u stanje. U maju 1997.dr. Džon Katalinoto (profesor na univerzitetu u Njujorku), objavio je knjigu o OS uranijumu : "Kontaminacija planete od strane vojske SAD".... U saptembru 2009.g. u Faludži u jednoj opštoj bolnici rođeno je 170 beba, od kojih je 24% umrlo odmah po rođenju. Što je još gore navodi dr. Samira Allani, 75%beba rođeno je sa teškim deformitetima za koje nauka nema dijagnozu.. Kako je ovo samo komentar,nemam mogućnosti da vam prezentujem dokumente raznih svetskih stručnjaka kao i tajnih dokumanata vlade SAD. Imajući sve ovo u vidu Amerika bi morala da plati ogromnu štetu ovoj drevnoj civilizaciji i da bez reči izvrši dekontaminaciju Iraka, ako je to uopšte moguće, i napusti ovu napaćenu zemlju.

srb

pre 4 godine

Zao mi je irackog naroda i sudbine! Jos mi je zalije mog naroda u Srbiji koji i ne zna ukupnu situaciju,sta je sve potpisano i u kakav status je dovedna plus KiM ? Kako to da domaci izdajnici za sve sto su prihvaili-potpisali-sproveli...mirno spavaju i uzivaju?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija