• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.08.2020

11:52

DEDA (77) IZ HRVATSKE GODINAMA UNIŠTAVAO SRPSKE AUTOMOBILE! Policija otkrila šta je sve radio tokom 10 godina - DETALJI SU ŠOKANTNI

Vesti

DEDA (77) IZ HRVATSKE GODINAMA UNIŠTAVAO SRPSKE AUTOMOBILE! Policija otkrila šta je sve radio tokom 10 godina - DETALJI SU ŠOKANTNI

Podeli vest

Muškarac star 77 godina identifikovan je i osumnjičen da je u Poreču godinama uništavao automobile sa srpskim registarskim tablicama na kojima je ostavljao poruke, što je kvalifikovano kao "zločin iz mržnje".

U saopštenju Istarske pollicije se navodi da je 77-godišnji hrvatski državljanin počinio 18 krivičnih dela, 16 se odnosi na oštećenje tuđe stvari i dva krivična dela pretnje.

On se sumnjiči da je krivična dela počinio od 2010. do 2020. godine, a njegova meta bili su automobili s registarskim tablicama Srbije.

Osumnjičeni je u navedenom razdoblju oštetio 16 automobila koji su bili na parkiralištima turističkih naselja u trgovinskih centara.

U većini slučajeva automobile je oštećivao odvijačem, a u dva slučaja koristio je sprej. Ispod brisača je ostavljao papiriće s porukama mržnje prema srpskoj nacionalnoj pripadnosti. U dva slučaja osumnjičeni je ostavio samo preteće poruke sa elementima govora mržnje.

Foto: Dalmatinski portal

 



Ove godine počinio je četiri takva krivična dela, prvo početkom avgusta kada je oštetio škodu parkiranu u Ulici Nikole Tesle i fiat na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici Mate Vlašića.

Sredinom avgusta je oštetio još jednu škodu parkiranu u uvali Sv. Martin, a poslednje krivično delo je počinio 24. vgusta, kada je na parkinu istog trgovačkog centra oštetio pasata.

U svim slučajevima vlasnike je dočekala uz materijalnu štetu i neprijateljska poruka.

Tokom pretresa kod 77-godišnjaka su pronađeni pištolj Welten Wafen W. Germany i municija za koji nema dozvolu, pa će osim za prethoda krivična dela protiv njega biti podneta prekršajna prijava za posedovanje oružja bez dozvole.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija