• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

05.11.2020

07:05

OVO JE TRENUTNO STANJE U AMERICI Tramp dobio neočekivani udarac, ALI ONO ŠTO SE DEŠAVA U JEDNOJ OD KLJUČNIH DRŽAVA NAJAVLJUJE DRAMATIČNU ZAVRŠNICU

Vesti

OVO JE TRENUTNO STANJE U AMERICI Tramp dobio neočekivani udarac, ALI ONO ŠTO SE DEŠAVA U JEDNOJ OD KLJUČNIH DRŽAVA NAJAVLJUJE DRAMATIČNU ZAVRŠNICU

Podeli vest

Trka za američkog predsednika još je neizvesna, s obzirom da u jednoj od ključnih država Pensilvaniji nije prebrojano 1,1 milion glasova, javila je televizija Si-En-En.

Republikanski kandidat Donald Tramp trenutno je u prednosti nad demokratskim rivalom Džozefom Bajdenom u Pensilvaniji, koja donosi 20 elektorskih glasova.

Međutim, na osnovu 90 odsto prebrojanih glasova, Trampova predsnost u toj drzavi, koja je jedna od ključnih za pobedu jednog od kandidata, sada iznosi 164.414 glasova, dok je kasno u sredu popodne po lokalnom vremenu vodio sa 379.639 glasova.

Pensilvanija, koja nosi 20 elektorskih glasova, jedna je od država u kojima je Tramp najavio da će na sudu tražiti obustavljanje prebrojavanja glasova.


U Pensilvaniji su dmokrate pobeđivale šest godina zaredom, pre nego što je Tramp odneo pobedu 2016. godine.

Si-En-En dodaje da se i u Nevadi još vodi tesna trka, a pobeda u toj državi donosi 6 elektorskih glasova.

Demokratski kandidat Džo Bajden pobedio je u Mičigenu i osvojio 16 elektorskih glasova.

Pobeda Bajdena u Mičigenu veliki je udarac za Trampa koji je u toj državi, kao i u Viskonsinu i Pensilvaniji pobedio 2016. godine. Bajden je takođe dobio i Viskonsin, a rezultati u Pensilvaniji još nisu poznati.

Tramp i dalje ima 214 elektorskih glasova. Nevada koja nosi šest elektorskih glasova još uvek nije objavila rezultate.

Foto: AP/Photo

 

Tramp proglasio je na Tviteru pobedu u Pensilvaniji, Džordžiji i Severnoj Karolini, pre nego što su prebrojani glasovi u tim državama.

“U svakoj od njih imali smo ogromnu prednost”, objavio je Tramp na Tviteru.

Kako javljaju američki mediji, pobeda Trampa u pomenute tri države, uz dobijenu Nevadu u kojoj su rezultati takođe neizvesni, obezbedile bi mu novi mandat u Beloj kući.

Trampova objava je delimično uklonjena sa Tvitera, uz upozorenje da bi mogla da navede korisnike na neistinite informacije u vezi sa izbornim procesom.

Prema projekcijama CNN, Bajden je već osvojio 253 elektorska glasa, a republikanski kandidat Donald Tramp 214, a AP je Bajdena već video na korak od Bele kuće.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 3 godine

Tramp je pobednik! Prevara je očigledna i sudovi su na kraju ti koji će odlučiti.

zoran

pre 3 godine

Niti će Trump da pobedi niti će biti haosa..pumpate mesecima gluposti

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija