• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.02.2021

19:45

PUTIN JE VEOMA OPASNA OSOBA, NADIGRAO NAS JE! Američki komandant za specijalne operacije tvrdi da je Rusija NAJVEĆA BEZBEDNOSNA PRETNJA!

Vesti

PUTIN JE VEOMA OPASNA OSOBA, NADIGRAO NAS JE! Američki komandant za specijalne operacije tvrdi da je Rusija NAJVEĆA BEZBEDNOSNA PRETNJA!

Podeli vest

Penzionisani admiral Vilijam Mekreven tvrdi da je ruski predsednik Vladimir Putin nadigrao Ameriku i da je Rusija najveća spoljna bezbednosna pretnja tokom nedavne rasprave o izazovima sa kojima se suočava nova administracija Bajdena

- Često me pitaju gde mislim da je najveća spoljna bezbednosna pretnja i uvek ukazujem na Rusiju - rekao je Mekreven, bivši komandant specijalnih operacija.

Iako je priznao da Rusija nije supersila koja je nekada bila, naglasio je da ih je "Putin nadigrao".

- Odigrao je sjajnu utakmicu, bolje od svih na svetskoj sceni - rekao je Mekreven za ruskog predsednika. Ukazujući na ruske akcije na Krimu, u Ukrajini, Siriji, pa čak i u SAD-u koje su bile štetne za američke interese, dodao je: "Putin je veoma opasna osoba".

Foto: AP/Photo

Vilijam Mekreven

Kina se često smatra najvećom pretnjom za SAD, a tokom Trampove administracije ogroman naglasak je stavljen na suprotstavljanje Kini dok je manje pažnje posvećeno Rusiji. Bez obzira na to, Rusija je veliki rival, koja je navedena kao vodeća pretnja uz Kinu u Nacionalnoj odbrambenoj strategiji za 2018. godinu.

- Moramo da pronađemo područja u kojima možemo da se udružimo sa Rusima - rekao je Mekreven i dodao: "Ali da se ne zavaravamo, mislim da moramo da zauzmemo čvrst stav u odnosu na Rusiju ... Moramo da Putinu to stavimo do znanja, postoje linije koje jednostavno ne bi smeli da pređu".

Mekreven je pohvalio prvi telefonski razgovor predsednika Džoa Bajdena sa Putinom, gde je američki predsednik, prema saopštenju Bele kuće, "jasno stavio do znanja da će Sjedinjene Države čvrsto delovati u odbrani svojih nacionalnih interesa kao odgovor na akcije Rusije koje nanose štetu Americi ili njenim saveznicima."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mica Haubica

pre 3 godine

znači, voleo bi da ti Putin pročisti auspuh

DEDA RAKA

pre 3 godine

Kauboj pobrkao lončiće, pa nisu Rusi došli na kaubojske granice - ali su se GOVEDARI mnogo, mnogo, približili Rusiji ! Pa, pa, pa , paranoja !!!!!

Petar

pre 3 godine

Kako ih je nadigrao kad Ameri, a pogotovo američki specijalci, nisu ni učestvovali u operacijamu u Ukrajini, Krimu, Siriji...itd.??!?!?!?

Dragan

pre 2 godine

Putin -Rusija-Srbija. Braca zauvek ,volimo te Putine volimo te rusijo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija