• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer.rs/RT

13.02.2021

15:27 >> 16:51

JAK ZEMLJOTRES U JAPANU! Udar od 7,1 po Rihteru u Fukušimi, strah od cunamija, IMA POVREĐENIH! /VIDEO/

Vesti

JAK ZEMLJOTRES U JAPANU! Udar od 7,1 po Rihteru u Fukušimi, strah od cunamija, IMA POVREĐENIH! /VIDEO/

Podeli vest

Zemljotres jačine 7,1 stepeni dogodio se na 60 kilometara od obale prefekture Fukušima u Japanu, danas u 23.08 po lokalnom vremenu (15.08 po srednjeevropskom)

Agencija Kjodo izveštava da su najmanje četiri osobe povređene.

Prema prvim izveštajima, nije bilo oštećenja u nuklearnoj elektrani u toj oblasti, preneo je Tanjug.

Zasad nema upozorenje da nadolazi cunami, ali iz predostrožnosti, stanovnicima koji žive u priobalnom delu je rečeno da se pomere ka brdima, preneo je Japan tajms. Potres se osetio širom Japana, uključujući i glavni grad Tokijo.

Japanska vlada je postavila radnu jedinicu koja će posetiti mesto potresa, dok se premijer Jošihide Suga pojavio u svojoj kancelariji 20 minuta nakon zemljotresa.



​Naknadni potresi jačine četiri stepena zabeleženi su u Tokiju.
 

 

Fukušima se nalazi u regionu Tohoku, na ostrvu Honšu, a glavni grad je Fukušima.To ostrvo je 11. marta 2011. pogodio cunami, a onda zemljotres, pa je došlo do havarije u nuklearnoj elektrani u Fukušimi. Zemljotres je tada bio jačine 9,3 stepena, a ogromni talasi od 16 metara, koji su poplavili japansko ostrvo, odneli su više od 19.000 života.

 

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SRB

pre 3 godine

E KAD BI JEDAN TAKI POGODI USTAŠE, PA DA BUDE JEDAN DUŠMAN MANJE!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija