• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Prvi kanal

24.02.2021

13:05

VAZDUŠNA BITKA SU-35 i SU-57! Najbolji ruski lovci ukrstili koplja na "bojnom polju"! /VIDEO/

Vesti

VAZDUŠNA BITKA SU-35 i SU-57! Najbolji ruski lovci ukrstili koplja na "bojnom polju"! /VIDEO/

Podeli vest

Ruska vojska nastavlja uprkos svim pritiscima, međunarodnim sankcijama, pandemiji korona virusa opremanje novim tipovima naoružanja. Na nebu iznad Astrahana trenutno je u toku nastavak ispitivanja novog lovca 5. generacije Suhoj Su-57, koji je polako ulazi u operativnu upotrebu OVAKAV SNIMAK DO SADA NISTE VIDELI! Borba dva moćna ruska lovca Su-35 i Su-57! /VIDEO/

Pojedini ruski mediji dobili su mogućnost da snime kako izgleda zamišljeni vazdušni dvoboj ( amerikanci bi rekli dog fajt) između dva trenutno najbolja lovca Rusije Su-35 i Su-57. Kamere koje su snimili fiktivni vazdušni boj bile su ugrađene u kokpit oba lovca.

Ova vazdušna igra mačke i miša odvijala na rastojanju od 500 metara i na dometu topova oba lovca. Vazdušni boj se odvijao na malim visinama.

Foto: YoutubePrintscreen/US Military Headlines

SU 35

Inače valja dodati da se ispitivanje vršilo u Letačkom opitnom centru Valerija Čakalova, koji se smatra najzatovrenijom vojnom bazom u Rusiji, gde mediji za razliku od ostalih kasarni i objekata nemaju čest pristup, a gde se opituju sve letelice ruske vojne industrije koje ulaze u naoružanje, uključujući tu i Su-57.

Suhoj Su-57 je u svemu nova letelica. Za sad je najveća tajna elektronika ovog aviona, pa je novinarskoj ekipi bio zabranjen pristup da zaviri u pilotsku kabinu.

 

 

- Ako ga uporedimo sa prethodnom generacijom lovaca Su-57, to je kao da pričamo o telefonu sa tastipkama, pa pređemo na pametni telefon - kaže pilot prve klase Vladimir Volotskov.

Piloti centra Čkalov testirali su Su-57 na nebu iznad Sirije.

U martu 2018. godine prvi su lansirali hipersoničnu raketu Kinžal sa lovca MiG-31.

Foto: Wikipedia

SU 57

- Svaki let je novi izazov za probnog pilota. Ovo je kreativni posao - kaže pilot prve klase Vladimir Volotskov.

Tokom 100 godina postojanja centra ovde je služilo šezdeset dva heroja i 124 heroja Sovjetskog Saveza, uključujući Valerija Čkalova. U savremenoj istoriji 41 pilot je nagrađen Zvezdom heroja Rusije. Među njima je i šef Centra Radik Bariev. Upravo je on dokazao da su motori sa kontrolisanim vektorom potiska budućnost ruske avijacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17