• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.04.2021

16:01

BAJDEN SE POHVALIO NABAVKOM 150 MILIONA VAKCINA! Pomerio rok za blizu dve nedelje kako bi cepiva bila dostupna!

Vesti

BAJDEN SE POHVALIO NABAVKOM 150 MILIONA VAKCINA! Pomerio rok za blizu dve nedelje kako bi cepiva bila dostupna!

Podeli vest

Predsednik Džo Bajden objaviće danas da su SAD nabavile 150 miliona vakcina otkako je preuzeo dužnost i pomerio rok za skoro dve nedelje kako bi vakcine bile široko dostupne, izjavila je osoba koja ima saznanja o tome

Bajden će uputiti države da prošire distribuciju vakcina svim odraslim Amerikancima koji ispunjavaju uslove do 19. aprila, dve nedelje ranije od 1. maja, roka koji je ranije najavio, preneo je Rojters.

Američki predsednik će obići centar za vakcinaciju u Aleksandriji u Virdžiniji, a potom će izneti objavu u Beloj kući.



Federalna vlada je znatno ubrzala tempo vakcinacije radeći na okončanju pandemije kovid-19. Države koje su imale ograničene količine vakcina u pocetku su ograničavale davanje vakcina rizičnijim grupama, kao što su starije osobe.

Bajden je ranije postavio cilj da obezbedi 100 miliona vakcina tokom svojih prvih 100 dana na funkciji predsednika do kraja aprila.

Cilj je od tada udvostručen na 200 miliona vakcina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija