• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

02.05.2021

21:52

BAJDENOV POKUŠAJ DA ZAPRETI PUTINU SKUPO ĆE KOŠTATI SAD! Nešenal interest digao na noge Ameriku, stvar nije nimalo naivna!

Vesti

BAJDENOV POKUŠAJ DA ZAPRETI PUTINU SKUPO ĆE KOŠTATI SAD! Nešenal interest digao na noge Ameriku, stvar nije nimalo naivna!

Podeli vest

Neprijateljske izjave Džoa Bajdena o Rusiji podstiču Moskvu i Peking na prisilno savezništvo, sa kojim bi sukob bio katastrofa za Vašington, piše „Nešenal interest"

U svom govoru u Kongresu američki predsednik izjavio da Sjedinjene Američke Države ne teže eskalaciji sa Rusijiom, ali je Moskvi zapretio „posledicama" u slučaju sukoba. Istovremeno je primetio da dve države mogu da sarađuju u oblastima od zajedničkog interesa.

Autor članka naglašava da je ovim rečima Bajden uputio Putinu „poslednje upozorenje". Takođe se napominje da će u slučaju zaoštravanja odnosa Sjedinjene Američke Države morati da se „bore na dva fronta" - i sa Rusijom i sa Kinom.
 
- S obzirom da se Bajdenova administracija priprema za politiku suprotstavljanja vrednosti sa Moskvom i Pekingom, Vašington ne sme da izgubi iz vida geopolitičke rizike koji se nalaze u osnovi strateškog trougla SAD-Kina-Rusija - piše Nešenal interest.

SRBIJA KASNI, IMAMO VEĆ MILION LJUDI NEOBUČENIH ZA ODBRANU ZEMLJE, VRAĆANJE VOJNOG ROKA JE PITANJE OPSTANKA! Deo teritorije nam je pod okupacijom, tu su i pretnje iz...

Bajden je ranije predložio Putinu da održe lični sastanak u trećoj zemlji kako bi razmatrali nagomilana pitanja u bilateralnim odnosima. Kasnije je američki državni sekretar Entoni Blinken objasnio da se radi o narednim nedeljama.   

Prema rečima ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, Moskva je pozitivno prihvatila ovu ideju i razmatra je. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da još uvek nema dogovora o datumu sastanka, ali da se radi o letnjim mesecima. Naglasio je da ideja samita zahteva duboku analizu: svaki put izjave Vašingtona o sastanku dolaze uporedo sa izjavama o sankcijama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 2 godine

Bajden, senilna kreatura od predsednika ce da preti Rusiji i Kini...smesno...

Djordje

pre 2 godine

Kao i obicno naslov nema nikakve veze s clankom?! Prestanite da varate lljude!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija