• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

05.05.2021

16:01

PUTIN ĆE POBESNETI ZBOG ANGELINIH REČI! Merkel: Promena snaga u svetu zbog AGRESIVNOG ponašanja Rusije!

Vesti

PUTIN ĆE POBESNETI ZBOG ANGELINIH REČI! Merkel: Promena snaga u svetu zbog AGRESIVNOG ponašanja Rusije!

Podeli vest

Jedan od velikih izazova sa kojima se suočavaju transatlantski partneri je promena snaga u svetu zbog "delimično vrlo agresivnog ponašanja Rusije", izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel

- Samo zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama možemo efikasno da učestvujemo u globalizaciji, mnogo smo jači ako delimo zajedničke stavove. Jedinstveni smo u tome da ne nedostaje velikih izazova, mogu da navedem pandemiju, ali i veliki zadatak zaštite klime, kao i promenu rasporeda snaga usled ekonomskog i političkog jačanja Kine i delimično vrlo agresivnog ponašanja Rusije - rekla je Merkelova, govoreći na Kongresu "Za transatlantsko partnerstvo orijentisano na budućnost", koji je organizovao nemački konzervativni savez CDU/CSU.

Zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja "agresivnih dejstava" Rusije u Ukrajini. Vašington je izjavio da postoji eskalacija "ruske agresije" i premeštanje ruskih trupa na Krimu i na istočnoj granici Ukrajine.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov ranije je izjavio da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikoga ne ugrožava i ne treba nikoga da brine. Merkelova je takođe istakla da je produženje Sporazuma o merama za dalje smanjenje i ograničenje strateškog ofanzivnog naoružanja (START, ili START-3) između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država predstavlja važan signal koji bi trebalo da olakša nove korake u razoružanju.

- Produženje Sporazuma START 3 bio je važan signal i nadamo se da će on pružiti prostor za dalje korake po pitanjima razoružanja i kontrole naoružanja - precizila je Merkelova.


Rusija i Sjedinjene Američke Države potpisale su START 2010. godine. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova razmenilo je 3. februara ove godine sa ambasadom SAD note o završetku unutrašnjih procedura neophodnih za stupanje na snagu dogovora o produženju Sporazuma START.

Ministarstvo je naglasilo da je produženjem ovog sporazuma obezbeđeno očuvanje i dalje funkcionisanje ključnog mehanizma za održavanje strateške stabilnosti, na strogo paritetnoj osnovi koja ograničava nuklearne raketne arsenale strana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SRB

pre 2 godine

IZLAPELA, PA ZABORAVILA KAKO SU SE NEMCI VEĆ JEDNOM PROVELI!!!

Bane

pre 2 godine

Agresivnog ponasanja Rusije hahhahahahahahahahahahahahhah.Pa ovo samo lud covek da poveruje. Ukrajina kopa rovove,ameri postavljaju rakete,Poljska sva u spermi od americkih vojnika,a oni pricaju o agresivnosti Rusije.Ludilo moozga.

Rade R

pre 2 godine

Nije ona uopšte izlapela, ona samo nastavlja politiku svojih predaka, rođaka, fašista! Nisu oni iskorenjeni '45, samo su napravili kratku pauzu, presvukli se, malo promenili priču,... sve ostalo je isto, cilj je isti! Nemojte da podcenjujete ovog Hitlera maskiranog u ženu!

KIR SRBIN

pre 2 godine

Не брините, није Путин бесан, зна он да је баба излапела, скроз...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17