• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.05.2021

19:11

PENTAGON IH KORISTI ZA LIKVIDACIJE I KAO "PETOKOLONAŠE"! Ovo su detalji o grupi "BEZ POTPISA",  60.000 američkih plaćenika raspoređenih u svetu! /VIDEO/

Vesti

PENTAGON IH KORISTI ZA LIKVIDACIJE I KAO "PETOKOLONAŠE"! Ovo su detalji o grupi "BEZ POTPISA", 60.000 američkih plaćenika raspoređenih u svetu! /VIDEO/

Podeli vest

Pentagon upravlja tajnom vojskom od 60.000 vojnika, koju čine vojnici, civili i plaćenici, koji putuju svetom pod lažnim identitetima ugrađenim u konsultantske kuće i kompanije bez znanja američkog naroda ili većine Kongresa

Najtajniju vojsku stvorio je Pentagon tokom proteklih 10 godina u okviru programa nazvanog "bez potpisa", a deluje i na domaćem i na međunarodnom nivou, koristeći snage tajnih boraca koji nose civilnu odeću dok obavljaju zadatke za Pentagon.

Snaga ovih plaćenika je 10 puta veća od tajnih elemenata CIA-e, košta više od 900 miliona dolara i angažuje oko 130 privatnih kompanija u operacijama na lokalitetima poput Bliskog istoka i Afrike.

Uprkos svojoj veličini i budžetu, Kongres nikada nije održao saslušanje o tajnoj vojsci. Otprilike polovinu snaga "bez potpisa" čine specijalne snage, visoko obučeni komandosi koji likvidiraju osobe koje Pentagon označi kao teroriste širom sveta, uključujući Iran i Severnu Koreju.

Specijalisti za vojnu obaveštajnu službu čine drugi po veličini element unutar ovih Pentagonovih snaga. Ali najnoviju i najbrže rastuću grupu u jedinici čine "sajber ratnici" koji koriste lažne ličnosti i tehnike na mreži kako bi se prikrili i kako bi mogli da prate ciljeve "visoke vrednosti", prikupljaju "javno dostupne informacije" i učestvuju u kampanjama uticaja za manipulisanje društvenim mrežama.

Tajnim Pentagonovim programom plaćenika upravlja nekoliko vladinih organizacija.

Jedan nedavno penzionisani visoki oficir koji je nadgledao jedan od programa "bez potpisa" rekao je da niko nije potpuno svestan njihovog obima ili implikacija koje mogu imati na ratovanje u slučaju vojnog sukoba.

"Bez potpisa" u Rusiji

Moskva je u maju 2013. godine naredila "trećem sekretaru" po imenu Rajan Fogl da napusti zemlju i objavila fotografije na kojima je Fogl uhvaćen noseći plavu periku. Objavljen je i spisak na kojem je naznačeno da poseduje četiri para sunčanih naočara, dve perike, uličnu mapu, kompas, baterijsku lampu, švajcarski nož , i stari model mobilnog telefona.

Foglijevo proterivanje privuklo je pažnju međunarodnih novinskih medija i izazvalo prezir penzionisanih zvaničnika CIA zbog nedostatka dokaza zbog kojih je Fogli proteran.

Ali ispostavilo se da je Foglijev mobilni telefon sakrivao sofisticirani uređaj.

Jedan od pripadnika grupe "bez potpisa" otkrio je kasnije da je stari model telefona zapravo samo bila maska i da je skrivao uređaj za "tajnu komunikaciju", kao i da je u sebi imao "štit" za identifikaciju radio frekvencije koji blokira elektronsko praćenje.

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
surovi

pre 2 godine

U Srbiji ima dosta firmi iz okruženja (hrvatska, bosna, makedonija....) koje se bave davanjem usluga od obezbeđenja do spremačica. Na tenderima daju najbolje ponude, prolaze i kad uđu u državne ili privatne firme počinje ..... Međutim .... SRBIJA NE SPAVA !!!! Što se tiče ovih navodnih plaćenika .... nijedan od njih nije prošao neku ozbiljnu obuku u zvaničnim vojnim institucijama Amerike. Skupljeni samo po jednom osnovu "ubi i nestani" dolaze iz privatnih centara gde ih obučavaju bivši vojnici, špijuni operativci, trgovački putnici, eksperti za građevinarstvo, IT stručnjaci .... tako se stvara utisak da ih ima svuda i na svakom mestu, što je u principu tačno. Međutim, njihov mentalni sklop nije ni blizu mentalnog sklopa ljudi koji brane svoju otadžbinu i svoj narod. Najbolji primer stradanja ovih plaćenika su pripadnici privatne vojske "Blek Voter" koje su na Kosovu bukvalno počistili Srpski regruti koji su imali vojnu obuku od samo nekoliko meseci, a iskustvo iz borbenih akcija uopšte nisu imali. Za istinski spektakularne akcije jedinica Srpske vojske tokom poslednjih ratova saznaće se tek kad umru pobeđeni oficiri nato jedinica koji su kidisali na našu Otadžbinu. Najbolji primer je odgovor našeg oficira koji je na pitanje američkog generala "kakvi su utisci nakon što ste ratovali sa najjačom vojnom silom na svetu **??" odgovorio: "Neznam, protiv Rusije nismo nikad ratovali" !!! Zato, neka svi oni koji u Srbiju dolaze sa željom da je unište, budu svesni da znamo za njih i pre nego što ovde dođu. Znamo ko ste, šta ste, gde ručate, večerate, s kim spavate, s kim radite, koja kola vozite .... gde se frizirate, u kojim marketima kupujete .... i čekamo vas !!! Sad, ako možete, spavajte mirno neprijatelji Srbije !!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija