• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.06.2021

14:29

ZAPADNE SANKCIJE SU OBJAVA RATA! Oštra rekacija zbog mera EU protiv beloruskog stanovništva!

Vesti

ZAPADNE SANKCIJE SU OBJAVA RATA! Oštra rekacija zbog mera EU protiv beloruskog stanovništva!

Podeli vest

Belorusija doživljava zapadne sankcije kao objavu ekonomskog rata, saopštilo je danas belorusko Ministarstvo spoljnih poslova

- Evropska unija nastavlja sa destruktivnim akcijama protiv stanovništva kako bi, navodno, finansijski isušila režim. Zapravo, ovo se graniči sa objavom ekonomskog rata - navodi se u saopštenju ministarstva, a prenosi agencija Rojters.

Zapadne sile uvele su juče Belorusiji novi talas sankcija u koordinisanom odgovoru protiv beloruskih zvaničnika, poslanika i ministara iz administracije predsednika Aleksandra Lukašenka, čije je vazduhoplovstvo 23. maja presrelo avion Rajanera koji je leteo između Atine i Viljnusa, primoravši ga da sleti u Minsk. Po sletanju aviona, uhapšen je beloruski novinar Roman Protaševič.

Zvanični Minsk je saopštio da će sankcije negativno uticati na interese građana Belorusije i upozorio da će biti prisiljen da preduzme recipročne mere koje bi zauzvrat mogle negativno uticati na građane i preduzeća zapadnih zemalja.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miluyin

pre 2 godine

Lukašenko je u pravu.kad im propadnu sankcije ona sledi bombardovanje.ali Lukašenko ima puno raketnih sistema i ostalog oružja i trebalo bi prvi da udari na neku od država sa kojima se graniči.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija