• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

28.06.2021

12:59

"BUŠILICA" RAZARAJUĆE ORUŽJE RUSKE VOJSKE! Mediji u Americi "DRELJ" prozvali IDEALNO oružje koje može uništiti neprijatelja u pokretu!

Vesti

"BUŠILICA" RAZARAJUĆE ORUŽJE RUSKE VOJSKE! Mediji u Americi "DRELJ" prozvali IDEALNO oružje koje može uništiti neprijatelja u pokretu!

Podeli vest

Nova kasetna stelt bomba "Drelj" može postati idealno oružje za uništavanje neprijatelja u pokretu, piše vojni analitičar američkog časopisa "Nešenal interest" Piter Sičiu

Analitičar navodi da se od 2016. godine razvojem bombe "Drelj", poznate i kao "PBK-500U SPBE-K", bavilo Naučno-proizvodno udruženje "Bazalt", koje je u sastavu kompanije "Tehmaš", deo korporacije "Rosteh".

Bomba je projektovana za uništavanje oklopnih tenkova protivnika, zemaljskih radarskih stanica, komandi pa čak i pogonskih sistema protivavionskih raketa, pojašnjeno je u članku.

- Ovom kasetnom stelt bombom se upravlja navigacionim sistemom ‘Glonas’. Teška je više od 500 kilograma, a njen radijus delovanja je od 30 do 50 kilometara - navodi autor članka.


U članku piše da je "Bušilica" opremljena sistemima za identifikaciju neprijatelja i radio-elektronskim uređajima, što je čini imunom na smetnje i nevidljivom za radare.

Projektanti su stavili akcenat na manji radijus delovanja, nego kod drugih skupljih platformi, koji će omogućiti da se efikasnije pogode ciljevi protivnika u pokretu.

Analitičar navodi da bomba "PBK-500U SPBE-K" nije u početku zamišljena kao oružje za uništavanje najvećeg broja neprijateljskih ciljeva i zaključuje da je „Bušilic


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SRBOLJUB RUSOLJUB

pre 2 godine

OD KAFANČE (AMERIKE) RUSI ĆE NAPRAVITI PUSTO POLJANČE)

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija