• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

07.07.2021

21:25

AMERIKA I UKRAJINA UVEŽBAVALE VOJNU OPERACIJU I LIKVIDACIJE PROTIV POBUNJENOG STANOVNIŠTVA! /FOTO/

Vesti

AMERIKA I UKRAJINA UVEŽBAVALE VOJNU OPERACIJU I LIKVIDACIJE PROTIV POBUNJENOG STANOVNIŠTVA! /FOTO/

Podeli vest

Ukrajinska, američka, gruzinska i moldavska vojska izvele su manevre u uslovima u kojima „stanovništvo pruža otpor“ na vežbama „Morski povetarac 2021“, saopštio je portal „Difens ekspres“

Prema scenariju vojnih vežbi, stanovnici regiona u kojem se izvodi vojna operacija počeli su da blokiraju rute kretanja trupa.

- Ta epizoda vežbi isplanirana je tako da njeni uslovi budu maksimalno približeni borbenim uslovima, na primer, uslovima poput oružanog sukoba na istoku Ukrajine 2014. godine - navodi se u saopštenju.

Vojnici su takođe uvežbavali likvidaciju nezakonitih oružanih formacija, desant na protivnika i izbacivanje uslovnog protivnika iz zasede uz pomoć sredstava za radioelektronsku borbu.

Podsetimo, manevri „Morski povetarac 2021“ (Sea Breeze 2021) počele su krajem juna na Crnom moru. U njima učestvuje pet hiljada vojnika, 40 aviona i 32 broda iz 322 zemlje.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da Crnomorska flota prati aktivnosti učesnika vežbi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17