• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

09.08.2021

16:48

PUTIN NA PAR NEDELJA OD POBEDE PROTIV AMERIKE! Vašington je učinio sve da spreči Moskvu, pretio je, uvodio sankcije, ali... POSLEDICE PO SAD ĆE BITI KATASTROFALNE! Slavi i Nemačka!

Vesti

PUTIN NA PAR NEDELJA OD POBEDE PROTIV AMERIKE! Vašington je učinio sve da spreči Moskvu, pretio je, uvodio sankcije, ali... POSLEDICE PO SAD ĆE BITI KATASTROFALNE! Slavi i Nemačka!

Podeli vest

Do završetka izgradnje gasovoda „Severni tok 2" ostaju nedelje, saopštio je u intervjuu listu „Izvestija" ambasador Rusije u nemačkoj Sergej Nečaev, prenose RIA Novosti

Kako navodi diplomata, rad na gasovodu se nalazi u finalnoj fazi.

- Polazimo od toga da nemačko-američki sporazum ne utiče na tempo izgradnje i rokove završetka Severnog toka 2 - rekao je on.

Nečaev je dodao da sporazum Vašingtona i Berlina ne nameće nikakve obaveze Rusiji.

Gasovod "Severni tok 2" iz Rusije u Nemačku je 99 odsto završen sa ukupnim kapacitetom od 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje. Izgradnja je već u završnoj fazi i trebalo bi da bude završena do kraja leta. U junu je operater "Severnog toka 2" - "Severni tok 2" AG, saopštio da je izgradnja prvog kraka gasovoda tehnički završena, a puštanje u rad za punjenje cevovoda gasom trajaće još nekoliko meseci.

Lukašenko brutalno iskren o ulasku Belorusije u sastav Rusije: PUTINU NE TREBA JOŠ JEDNA GLAVOBOLJA!

Ranije su Berlin i Vašington izdali zajedničko saopštenje u kome se napominje da je za sprovođenje projekta potrebno obezbediti nastavak tranzita kroz Ukrajinu i nakon 2024. godine. Nemačka se takođe obavezala da će tražiti sankcije protiv Rusije "ako Kremlj koristi izvoz energije kao oružje".

Kina u problemu zbog POPLAVA! 80.000 ljudi je evakuisano, uništeno 45 kuća /VIDEO/

Moskva je više puta pozivala na zaustavljanje politizacije situacije, podsećajući da je gasovod koristan ne samo za Rusiju, već i za Evropsku uniju, naglašavajući da nikada nije koristila energetske resurse kao instrument pritiska. Predsednik Vladimir Putin je više puta naglasio da je "Severni tok 2" čisto ekonomski projekat, te da je njegova ruta kraća nego kroz zemlje Evrope i Ukrajine, te da je jeftiniji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BLUMBERG UPOZORIO BAJDENA, ovu grešku s Putinom nikada više ne sme da ponovi!
Planeta

BLUMBERG UPOZORIO BAJDENA, ovu grešku s Putinom nikada više ne sme da ponovi!

Američki predsednik Džo Bajden ponovo prikazuje Rusiju kao slomljenu silu, čija ekonomija ne proizvodi ništa osim nafte i gasa, ali Amerikanci se nadaju da on u stvari ne misli tako. Činjenica da to nije istina samo je pola problema. Ponavljajući ovu melodiju, američki lideri dovode sebe u problem jer ruski predsednik Vladimir Putin u isto vreme i mrzi i obožava to što je Rusija potcenjena, piše Blumberg

08.08.2021

08:00

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija