• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

17.08.2021

07:00

AVGANISTANSKI SCENARIO ČEKA I UKRAJINU, AKO KRENE NA DONBAS! Ruski politikolog zaledio jastrebove iz Kijeva, a najstrašnije po njih je što je u pravu...

Vesti

AVGANISTANSKI SCENARIO ČEKA I UKRAJINU, AKO KRENE NA DONBAS! Ruski politikolog zaledio jastrebove iz Kijeva, a najstrašnije po njih je što je u pravu...

Podeli vest

Avganistanska vojska, dobro obučena i dobro opremljena od strane Amerikanaca, uglavnom je prešla na stranu američkih neprijatelja. Isto će učiniti i ukrajinska vojska ako Kijev krene na Donbas

Politikolog Sergej Markov, na primeru razvoja događaja u Avganistanu, govorio je o rizicima koji prete Ukrajini.

Brzi uspeh militanata talibanskog terorističkog pokreta zabranjenog u Rusiji, koji su nakon povlačenja Amerikanaca uspeli da zauzmu Avganistan bez mnogo napora i poteškoća, pokrenuli su ozbiljna pitanja o borbenoj sposobnosti vojske ove zemlje.

Kao rezultat toga, pokazalo se da su stotine milijardi američkih dolara uloženih u obuku afganistanskih oružanih snaga, kao i njihovo oružje i oprema bili beskorisni.

Istovremeno, sva materijalna imovina završila je u rukama militanata, koji su time učvrstili svoje pozicije u državi. Kao rezultat toga, ovo je konačno pokazalo potpuni neuspeh afganistanskih aktivnosti Amerikanaca.

SRBIJO, MISLI O OVOME! POČELO JE, MAĐARI ODJAVILI EU ZBOG AVGANISTANA! Budimpešta neće neograničen broj migranata, neka ih prime oni koji su im zemlju prodali talibanima...

Takav avganistanski scenario za razvoj događaja nije ostao bez dužne pažnje politikologa Sergeja Markova.

Dakle, na svom telegram kanalu koristeći ovaj primer, stručnjak je ispričao o strašnom snu u Kijevu, u kojem su Oružane snage Ukrajine osuđene da ponove takav „avganistanski scenario".

Politikolog je primetio da je uspeh protivnika Kabula takođe u velikoj meri posledica spremnosti većine vojnika vladinih snaga da pređu na stranu neprijatelja, koji su odlučili da radikalno oslobode državu ostataka uticaja proameričkih snaga.

HAOS NA NEBU! NAJMANJE 46 PILOTA SA AVIONIMA POBEGLO IZ AVGANISTANA! "Super Tukano" pao posle sudara sa uzbekistanskim migom... Zbrisale i hiljade vojnika i oficira...

- Avganistanska vojska, dobro obučena i dobro opremljena od strane Amerikanaca, uglavnom je prešla na stranu američkih neprijatelja. Isto će učiniti i ukrajinska vojska - rezimirao je Markov situaciju koja ima sve šanse da se ponovi u Donbasu, koji sada jako plaši Kijev.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija