• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

19.08.2021

20:15

ZAPAD OVO NIJE PREDVIDEO! LUKAŠENKO OKRENUO ORUŽJE PROTIV VARŠAVE I VILNJUSA! Od ovog nema odbrane... PANIKA U NATO!

Reatuers/Fotomontaža

Vesti

ZAPAD OVO NIJE PREDVIDEO! LUKAŠENKO OKRENUO ORUŽJE PROTIV VARŠAVE I VILNJUSA! Od ovog nema odbrane... PANIKA U NATO!

Podeli vest

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko može da okrene vlastito oružje protiv Varšave i Vilnjusa. Posledice će biti impresivne, smatra politikolog i publicista Armen Gasparian

Skoro tri meseca je prošlo od hapšenja u Minsku bivšeg glavnog urednika Telegram kanala NEKSTA Romana Protaseviča.

U pozadini ovog događaja, protivnici beloruskog režima na Zapadu pokušali su da spekulišu o ovoj temi, prikazujući Aleksandra Lukašenka kao tiranina i diktatora, a članove njegove administracije kao ljude spremne na svaki zločin.

Protaševiću je predviđena, ako ne smrtna kazna, onda duga zatvorska kazna.

Međutim, nakon što je bivši glavni urednik NEKSTA dao nekoliko izjava, prilično bolnih za Zapad, o prirodi porekla beloruskih protesta, ton se naglo promenio.

Ali još jedna stvar je zanimljiva, Roman Protasevich je počeo da brani sadašnje beloruske vlasti sa takvom snagom da je postavio nekoliko projekata da istakne mahinacije Poljske i Litvanije u vezi sa Minskom.

NATO I PENTAGON U ŠOKU! SRBIJA NEĆE U AMERIČKU KALJUGU U AVGANISTANU! Beograd ne pristaje ni na čije političke diktate i ucene!

Konkretno, bloger pokreće novi kanal, Sprava, na kojem će objavljivati informacije o ovoj temi, koja za Belorusiju nikada nije izumrla.

Kao što je politolog Armen Gasparjan tačno primetio, danas Varšava i Viljnus više ne obraćaju Protaseviču toliko pažnje kao ranije.

Došlo je do pada interesovanja za belorusku atletičarku Kristinu Timanovskaju, koja je zatražila politički azil od Poljske tokom Olimpijskih igara u Tokiju, s vremena na vreme se negde pojavi Svetlana Tihanovskaja, koja zamišlja da je predsednica Belorusije, a zapadna štampa radije ćuti o bivšem glavnom uredniku NEKSTA.

Ali na samom početku vikali su: "Oduzeli su, lišili Belorusiju budućnosti.

Međutim sada dolazi Lukašenkovo otrovno oružje:

Nije daleko trenutak kada će se Protasevič kandidovati za poslanika beloruskog parlamenta. Poljska i Litvanija će tada histerisati. U najmanju ruku, biće jako nervozni. To će biti zaista smrtonosno iznenađenje iz Minska ", citiraju Gasparian novine Narodne novosti.

KLJUČA U CRNOJ GORI! KRIVOKAPIĆ SAZVAO SEDNICU VEĆA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST Hapšenje Milovog savetnika jedina tačka na dnevnom redu!

Publicista se prilično ozbiljno izjasnio o izboru za beloruski parlament. Prema njegovim rečima, takvim korakom zvanični Minsk će rešiti dva problema odjednom. Pre svega, on će pružiti optimalnu opoziciju za sve. I, drugo, zadaće snažan udarac Vilnjusu i Varšavi, okrenuvši vlastito oružje protiv njih, zaključio je Gasparian.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17