• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

27.08.2021

22:39

OPTUŽIVALI SU KINU, A SADA... Američki obaveštajci OBJAVILI IZVEŠTAJ o poreklu koronavirusa!

Vesti

OPTUŽIVALI SU KINU, A SADA... Američki obaveštajci OBJAVILI IZVEŠTAJ o poreklu koronavirusa!

Podeli vest

Američka obaveštajna zajednica objavila je sažetak izveštaja o rezultatu istrage porekla virusa korona. Prema njihovom nalazu, virus korona je prirodnog porekla, pojavio se u novembru 2019. i kineske vlasti nisu znale za njega pre izbijanja epidemije u Vuhanu

- SARS KoV-2, virus koji izaziva kovid-19, najverovatnije je izbio tako što je inficirao ljude kroz inicijalno izlaganje manjih razmera koje se dogodilo ne kasnije od novembra 2019. godine, sa prvim klasterom kovida-19 u decembru u Vuhanu u Kini - saopštila je kancelarija direktora Nacionalne obaveštajne zajednice.

Virus nije nastao kao biološko oružje, navodi se u izveštaju.

- Većina obaveštajnih agencija procenjuje, ali uz rezervu, da virus najverovatnije nije genetski izmenjen. Međutim, dve agencije veruju da nema dovoljno dokaza za takvu tvrdnju. Takođe, kineski zvaničnici nisu imali saznanja o virusu pre nego što je zaraza izbila u Vuhanu - stoji u izveštaju.

Kada je u pitanju način na koji se dogodila početna izloženost virusu, američki obaveštajci veruju da su moguće teorije i o prirodnom putu i o "curenju“ iz laboratorije.

 

Četiri obaveštajne agencije SAD, uz rezervu, procenile su da je virus na čoveka prešao sa životinje. Jedna agencija, pak, ubeđena je da je virus prešao na čoveka kao rezultat incidenta u laboratoriji i da se najverovatnije radilo o eksperimentima, kontaktu sa životinjama ili kontaktu sa uzorcima u laboratoriji u Vuhanu, navodi se u izveštaju.

Kooperacija Kine biće neophodna da se definitivno utvrdi poreklo virusa, zaključuje se u izveštaju američkih obaveštajaca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 2 godine

Nisam ni pomislila da ce Amerikanci reci da je izasao iz njihovih laboratorija.Trabalo je da istrazivanje rade stranci a ne sami Ameri.Oni su poznati po fabrikovanju dokaza.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija