• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Webtribune/Mediji

06.10.2021

07:00

TREBA LI I SRBIJA DA STREPI?! POSLE IZBORA U NEMAČKOJ POČINJU NEPREDVIĐENI PROCESI U EU - SVE ĆE SE PROMENITI! Analiza eksperta je sve, osim dobra....

Vesti

TREBA LI I SRBIJA DA STREPI?! POSLE IZBORA U NEMAČKOJ POČINJU NEPREDVIĐENI PROCESI U EU - SVE ĆE SE PROMENITI! Analiza eksperta je sve, osim dobra....

Podeli vest

Rezultati parlamentarnih izbora održanih u Nemačkoj 26. septembra 2021. odraziće se na celokupno političko okruženje u Evropskoj unij. Do ovog zaključka je došao poznati nemački politikolog Aleksandar Rar govoreći o tome sa čime će se evropske zemlje morati suočiti u bliskoj budućnosti

Rar je detaljno opisao kako će rezultati izbora u NJemačkoj, kao i izbor novog kancelara, uticati na jedinstvo Evropske unije, a takođe je predvideo šta tu uniju čeka u budućnosti.

Aleksandar Rar je pre svega skrenuo pažnju na to da će parlamentarni izbori u Nemačkoj odigrati veliku ulogu u daljoj sudbini Evropske unije.

Tako su Nemci izabrali ne samo vladajuću stranku, već i kancelara, koji će postati lider i Nemačke i cele Evrope. Međutim, promena državnog i političkog kursa Berlina može negativno uticati na situaciju u čitavom regionu.

- Naravno, Nemci su izabrali ne samo svog kancelara, već i budućeg lidera Evrope. Ali ne mislim da će Nemci zadržati tako čvrsto prvo mesto u Evropi iz više razloga, ali za sada vredi krenuti od trenutne situacije - rekao je Rar.

Prema rečima politikologa, Evropa će se u narednim decenijama suočiti sa ozbiljnim geopolitičkim preokretima povezanim sa cepanjem EU na nekoliko zasebnih delova.

SRBIJA SE SIGURNO TRESE, ALI NE OD STRAHA VEĆ OD SMEHA! EVO ČIME HRVATI NAORUŽAVAJU PRIŠTINU! Majstori, pa sa tim možete samo u "lov na golubove"...

To će, najverovatnije, biti posledica činjenice da nova nemačka vlada verovatno neće uspeti da drži situaciju pod kontrolom i ukaže zemljama kako da grade odnose unutar Evropske unije.

Prema predviđanjima Aleksandra Rara, Evropa bi se uskoro mogla suočiti sa velikom krizom koja će dovesti u pitanje samo postojanje Evropske unije.

(VIDEO) OVIM LUDACIMA SE MORA STATI NA PUT, PONOVO BI DA OŽIVE USTAŠKU HRVATSKU PRAVOSLAVNU CRKVU! Šta čeka Evropa, zašto ćuti?

Međutim, ova formacija, najverovatnije, neće nestati u narednim decenijama, već će radikalno promeniti format odnosa među zemljama.

- Evropska unija se definitivno neće raspasti, jer nema alternative. Ali Evropa će se više pretvoriti u ekonomski blok, dok će politička nadgradnja biti svedena na minimum. Stoga, krajem 2020 -ih, mislim da će Evropa izgledati potpuno drugačije nego na početku veka - rezimira Rar.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SRBIJA ČEKA, KO ĆE VLADATI NEMAČKOM?! OVO JE ZA BEOGRAD OD SUŠTINSKE VAŽNOSTI! Tri su opcije, koalicija "Semafor", "Jamajka" ili "Kenija"?!
Planeta

SRBIJA ČEKA, KO ĆE VLADATI NEMAČKOM?! OVO JE ZA BEOGRAD OD SUŠTINSKE VAŽNOSTI! Tri su opcije, koalicija "Semafor", "Jamajka" ili "Kenija"?!

Debakl nemačkih Demohrišćana na upravo održanim izborima ne meri se razlikom u dobijenim glasovima u odnosu na glavne konkurente, već padom popularnosti od skoro devet odsto. Pobednici izbora, Socijaldemokrate, moraće da počnu pregovore o koaliciji, koji će biti dugi i teški. Kako stvari stoje, najizglednija je koalicija „Semafor"

28.09.2021

07:00

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija