• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

14.10.2021

21:24

LJUDI, OVO NIJE SMEŠNO... Generalna skupština UN izabrala SAD u Savet za ljudska prava! AJD, NEK IM BUDE,  ALI TU JE I CRNA GORA... AMAN!

Vesti

LJUDI, OVO NIJE SMEŠNO... Generalna skupština UN izabrala SAD u Savet za ljudska prava! AJD, NEK IM BUDE, ALI TU JE I CRNA GORA... AMAN!

Podeli vest

Generalna skupština Ujedinjenih nacija izabrala je danas SAD u Savet za ljudska prava sa sedištem u Ženevi

Odluka je usledila posle više od tri godine nakon što je administracija bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa napustila to telo koje ima 47 članica, zbog, kako je navela, hronične pristrasnosti prema Izraelu i nedostatka reformi.

SAD su dobile 168 glasova na tajnom glasanju u Generalnoj skupštini, koja ima 193 članova, preneo je Rojters. Američki predsednik Džozef Bajden preuzeo je dužnost u januaru, obećavajući da će ljudska prava biti centar njegove spoljne politike, a njegova administracija nije ustuknula od kritike Kine zbog Hongkonga, Sinđijanga i Tajvana i prozivanja Rusije.

Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama u Njujorku, Linda Tomas-Grinfild, rekla je da će se Vašington u početku fokusirati na ono što može da postigne u situacijama gde postoji krajnja potreba, kao u Avganistanu, Burmi, Kini, Etiopiji, Siriji i Jemenu.

IZRAEL JASAN, NAPŠĆEMO IRAN "U BILO KOM TRENUTKU"! TEHERAN NE SME DA NAPRAVI NUKLEARNU BOMBU! Može li iko sprečiti katastrofu?!

Kandidati za Savet za ljudska prava biraju se u geografskim grupama kako bi se osigurala ujednačena zastupljenost.

Članovi ne mogu da "služe" u više od dva uzastopna mandata.

PUTIN: REKAO SAM AMERIMA, NAPRAVIĆEMO HIPERSONIČNO ORUŽJE, ODGOVORILI SU, BAŠ NAS BRIGA! Zašto sada Pentagon plače ...

Generalna skupština je danas, takođe, izabrala Kazahstan, Gambiju, Benin, Katar, Ujedinjene Arapske Emirate, Maleziju, Paragvaj, Honduras, Luksemburg, Finsku, Crnu Goru i Litvaniju i ponovo izabrala Kamerun, Eritreju, Somaliju, Indiju i Argentinu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BorisDe

pre 2 godine

1. april? Ljudska prava zvana colateral damage? Democracy with bombs?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija