• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

21.10.2021

13:51

LEPA VEST IZ FAJZERA! Treća doza vakcine efikasna 95,6 odsto!

Reuters

Vesti

LEPA VEST IZ FAJZERA! Treća doza vakcine efikasna 95,6 odsto!

Podeli vest

Fajzer Inc i njegov nemački partner BioNTek SE saopštili su danas da su podaci iz ispitivanja faze III pokazali visoku efikasnost treće doze njihove vakcine protiv kovid-19, uključujući i protiv delta varijante

Oni su naveli da je ispitivanje urađeno na 10.000 ispitanika starih 16 ili više godina, pokazalo 95,6 odsto efikasnosti u borbi protiv korona virusa, u periodu kada prevladava delta soj.

Kompanija Fajzer je saopštila da efikasnost njene vakcine koja se daje u dve doze opada tokom vremena, pozivajući se na studiju koja je pokazala 84 odsto efikasnosti sa maksimalnih 96 procenata četiri meseca nakon primanja druge doze.

Neke zemlje su već započele sa planovima za davanje treće doze.

Kompanije su navele da je srednje vreme između primanja druge i treće doze ili placeba u studiji bilo oko 11 meseci i dodale da je bilo samo pet slučajeva oboljevanja od kovid-19 u grupi koja je primala treću dozu, u poređenju sa 109 slučajeva u grupi koja je primala placebo.

"Ovi rezultati pružaju dodatne dokaze o prednostima treće doze jer želimo da zaštitimo ljude od ove bolesti", naveo je u saopštenju izvršni direktor kompanije Fajzer Albert Burla.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija