• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

25.10.2021

11:17

ROBOTI POŠTARI USKORO U MOSKVI Novi način uručenja pošiljki započinje sa radom u Rusiji /VIDEO/

Printscreen You Tube

Vesti

ROBOTI POŠTARI USKORO U MOSKVI Novi način uručenja pošiljki započinje sa radom u Rusiji /VIDEO/

Podeli vest

Pošta Rusije namerava da pokrene isporuku pošiljki iz 27 filijala u Moskvi pomoću bespilotnih robota-dostavljača Jandeksa, prenosi ruski portal RBK, pozivajući se na kompaniju, a dostava putem ovih revolucionarnih tehnoloških naprava već funkcioniše u pojedinim restoranima

U početku će vozila-roboti, nazvani Jandeks Rover, isporučivati pakete iz četiri filijale u rejonu Hamovniki. Zatim će se u roku od mesec dana projektu pridružiti još 23 filijale koje se nalaze na stanicama metroa Beloruska, Sokol, Aerodrom, Cvetni bulevar, kao i u moskovkom rejonu Ramenki i drugim rejonima.
- Automatizacija isporuke pošiljke Pošte Rusije, jednog od najvećih svetskih poštanskih operatera, logičan je korak u razvoju dostave pomoću robota i nadamo se da ćemo dodatno proširiti tutehnologiju - izjavio je direktor za razvoj bespilotne tehnologije Jandeksa Artjom Fokin.

Pošta Rusije nije precizirala tačan datum pokretanja projekta.

Kako se navodi, klijenti će moći da naruče dostavu pomoću robota preko Android aplikacije kompanije. U prvoj fazi će u isporuku biti uključeno 36 robota, a cena usluge biće jedna rublja (0,01 evro).
Kompanija dodaje da će korisnici moći da prate status isporuke i da lociraju robota na mapi u aplikaciji. Kada rover isporuči paket do ulaza u kuću, na telefon klijenta će biti poslato obaveštenje i poslat verifikacioni kod koji mora se unese u aplikaciju kako bi robot omogućio preuzimanje porudžbine.
Kompanija Jandeks je u novembru 2019. godine počela da testira robota za transport male robe – Jandeks.Rover sa šest točkova. Robot može da se kreće brzinom do pet kilometara na sat, kao i da radi zimi i leti u različitim vremenskim uslovima.

Jandeks je u decembru prošle godine počeo da testira bespilotnu dostavu iz kafića i restorana u Moskvi i Inopolisu. Roboti su u februaru 2021. godine počeli da vrše dostave u stambene zgrade u Moskvi, a u avgustu u kampusu Univerziteta Ohajo u Americi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

IZRAEL PREDSTAVIO ROBOTA-VOJNIKA! /VIDEO/
Planeta

IZRAEL PREDSTAVIO ROBOTA-VOJNIKA! /VIDEO/

Izraelska kompanija Izrael Aerospejs koja radi u oblasti odbrane, predstavila je danas naoružanog robota, kojim se upravlja na daljinu, za kog tvrdi da može patrolirati u borbenim zonama, pratiti infiltratore i otvoriti vatru

13.09.2021

15:01

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija