• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Index.hr

30.10.2021

18:42

KO PEVA ZLO MISLI! Talibanima sada smeta i muzika - upucali svatove koji su se veselili!

AP/Tanjug

Vesti

KO PEVA ZLO MISLI! Talibanima sada smeta i muzika - upucali svatove koji su se veselili!

Podeli vest

Talibani su upucali dvojicu gostiju na venčanju jer su puštali muziku, izjavili su danas lokalni lideri i svedoci, što je potez koji je osudila talibanska vlada

Osoba koja je bliska žrtvama otkrila je da je talibanska milicija pucala na venčanje u istočnom gradu Sorhudu, pošto su zatekli mladu i mladoženju kako slušaju avganistansku muziku i ubili dve osobe i ranili dvoje.

Talibani su zabranili svu nereligioznu muziku tokom prethodnog režima, od 1996. do 2001. godine.

Foto: Freepik.com

Nova islamistička vlada još uvek nije donela nikakav zakon po tom pitanju, ona i dalje veruje da nereligiozna muzika nije u skladu sa islamskim zakonom.

- Mladi ljudi su puštali muziku u drugoj prostoriji, trojica talibana su došla i pucala na njih. Dvoje ranjenih su u teškom stanju - otkrio je očevidac.

Kazi Mulah Adel, portparol lokalne vlade provincije Nangarhara, potvrdio je incident, ne navodeći druge detalje.

Foto: Pixabay

Portparol kabulske vlade Zabihulah Mudžahid nije potvrdio kredibilitet incidenta, ali je dodao da talibani ne odobravaju takvo nasilje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija