• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

31.10.2021

20:58

(FOTO) NISU NI VANZEMALJCI, A NI RUSI... NESTAO ROVER NASA NA MARSU! Dve nedelje se nije javljao, a onda je  POSLAO JE NEVEROVATNE SLIKE!

Vesti

(FOTO) NISU NI VANZEMALJCI, A NI RUSI... NESTAO ROVER NASA NA MARSU! Dve nedelje se nije javljao, a onda je POSLAO JE NEVEROVATNE SLIKE!

Podeli vest

Rover NASA "Prezervans" "nestao" je na dve nedelje, pošto je prekinuta komunikacija sa njim zbog "Sunčeve konjukcije". Posle nestanka, rover se javio sa neočekivanim slikama koje prikazuju lepotu marsovskog pejzaža

"Prezervans" je morao da se zaustavi na dve nedelje, kada se Sunce našlo između Marsa i Zemlje. Zbog te "Sunčeve konjukcije" i uticaja naše zvezde, naredbe koje su poslate roveru sa Zemlje mogle su da budu pogrešno primljene, pa NASA nije htela da rizikuje, piše "Lajvsajens".

Čim se Mars, gledano sa Zemlje, pojavio iza Sunca, rover se "probudio", nastavio da istražuje krater Jezero i poslao nesvakidašnje slike.

- Ponovo sam na poslu, parkiran između dve predivne formacije stena. Slikam, proučavam klimu, izvodim hemijske eksperimente i apdejtujem softver - "oglasio" se rover na svom zvaničnom Tviter nalogu. Uz taj post objavljene su i dve nesvakidašnje slike površine Marsa kojom se "Prezervans" krec´e. Rover je kasnije poslao još slika Marsa.

DOVOLJAN JE JEDAN NERVOZAN GENERAL I... TAJVANSKE VAZDUHOPLOVNE SNAGE NANIŠANILE KINESKE AVIONE! Ključa kod Pratasa!

"Prezervans" se spustio na Mars u februaru ove godine, kako bi tragao za moguc´im znacima života koji su nekada postojali na Crvenoj planeti, ali i kako bi sakupio uzroke koji c´e biti doneti na Zemlju.

Pogledajte još neke snimke koje je na crvenoj planeti napravio rover "Prezervans".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 2 godine

ha ha ha ... Lepi pejzaži iz pustinje ARIZONE ... Amerikanci ne odustaju od pričanja bajki o sletanju na Mesec i ostale planete Sunčevog sistema. Moraće Kinezi da pošalju svoje robote da bi dokazali da tamo niko nikad nije bio, kao što se ispostavilo za Mesec i činjenicu da na -300°C Armstrong i ostali kosmonauti nisu mogli da rade to što su navodno radili.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija