• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.11.2021

17:34

NILSKI KONJI PABLO ESKOBARA NANELI TEŠKE POVREDE RIBARU! Nekada ih je bilo četiri, sada više od 90 teroriše Kolumbiju!

AP/Photo

Vesti

NILSKI KONJI PABLO ESKOBARA NANELI TEŠKE POVREDE RIBARU! Nekada ih je bilo četiri, sada više od 90 teroriše Kolumbiju!

Podeli vest

Nilski konji koji su nekada pripadali narkobosu Pablu Eskobaru, a sada divlje lutaju kolumbijskom džunglom, ozbiljno su povredili jednog ribara

Džon Aristides Saldarijaga Markes star 31 godinu, napadnut je 31. oktobra u blizini grada Puerto Triunfo, u blizini Eskobarovog starog imanja Hasijenda Napoles.

Markes je pecao sa grupom prijatelja i dečakom na lokalnom jezeru kada ih je iz zasede nilski konj istrčao iz obližnjeg žbuna i napao ih.

On je lokalnim medijima rekao da ga je nilski konj "udario" u oko, a zatim mu je povredio levu ruku i levu stranu grudnog koša dok je pokušavao da pobegne. Na sreću Markez je preživeo napad, nakon čega su njegovi prijatelji pritrčali u pomoć i odveli ga u obližnji medicinski centar.

Lekari su ga potom prebacili u veću bolnicu zbog obima njegovih povreda, iako se smatra da nisu opasne po život.

Markesova slika koju su objavili kolumbijski mediji prikazuje kako nosi bolničku mrežu za kosu dok pozira kameri u krevetu.

Zvaničnici su rekli da izgleda da su Markez i njegovi prijatelji pecali na jezeru gde se nilski konji razmnožavaju i veruju da je nilski konj koji je napao grupu bila ženka sa mladuncem.

Ponovili su upozorenja meštanima da ne prilaze nilskim konjima, rekavši da su, uprkos njihovom prijateljskom izgledu, životinje teritorijalne, brzo se kreću i mogu biti agresivne ako se osećaju ugroženo.

Smatra se da u kolumbijskoj džungli sada živi oko 90 nilskih konja, a svi su potomci četiri životinje koje je čuvao Eskobar.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija