• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Informer

07.11.2021

10:15

MOJA REZIDENCIJA JE META KUKAVIČKOG NAPADA! Tako se ne grade domovina i budućnost!/video/

printscreen

Vesti

MOJA REZIDENCIJA JE META KUKAVIČKOG NAPADA! Tako se ne grade domovina i budućnost!/video/

Podeli vest

Irački premijer Mustafa al- Kadimi, obratio se danas naciji video porukom, nakon što je tokom noći pokušan atentat na njega

On je na sreću ostao nepovređen jer je na vreme uspeo da pobegne, ali je kako Reuters navodi šestoro članova njegovog obezbeđenja koji su bili stacionirani ispred njegove rezidencije povređeni. Njihovo stanje za sada nije poznato.

Kako je saopštilo ministarstvo, oborena su dva od tri uključena drona. Jedan od dronova udario je u premijerovu kuću u jako utvrđenoj zelenoj zoni Bagdada, u kojoj se nalaze strane ambasade i vladine kancelarije. Na sreću, ostao je nepovređen.

Nekoliko zapadnih zvaničnika saopštilo je da su u blizini rezidencije čuli eksploziju praćenu pucnjavom.

Premijer je na svom Tviter nalogu potvrdio da je u dobrom stanju i pozvao je na smirivanje sukoba.

On se u međuvremenu obratio građanima i rekao da je imao potrebu da se javi zbog svih ljudi koji su bili zabrinuti večeras.

- Moja rezidencija je bila meta kukavičkog napada ali hvala Bogu, dobro sam. Vaše bezbednosne i vojne snage rade na stabilnosti i zaštiti Iraka. Kukavički raketni i napadi dronom ne grade domovinu i ne grade budućnost. Radimo na izgradnji naše zemlje kroz poštovanje države i njenih institucija i izgradnju bolje budućnosti za sve Iračane. Ponovo pozivamo na miran i konstruktivan dijalog za Irak i budućnost Iraka. Živeo Irak - rekao je al- Kadimi.

U međuvremenu su se pojavile fotografije rezidencije premijera koja je oštećena tokom sinoćneg napada.

Još uvek niko nije preuzeo odgovornost za napad.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija