• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

16.11.2021

19:20

(VIDEO) ŠTA SE DEŠAVA?! AMERIČKI DRONOVI PADAJU KAO SNOPLJE: Huti se poigravaju sa bespilotnim letelicama SAD, PENTAGON SUMNJA DA JE U SVE UMEŠANA I...

Vesti

(VIDEO) ŠTA SE DEŠAVA?! AMERIČKI DRONOVI PADAJU KAO SNOPLJE: Huti se poigravaju sa bespilotnim letelicama SAD, PENTAGON SUMNJA DA JE U SVE UMEŠANA I...

Podeli vest

Huti su 13. novembra oborili još jedan dron Boing Insitu SkenIgl američke proizvodnje iznad centralne jemenske provincije Marib

U saopštenju brigadnog generala Džadža Sarija, portparol jemenske grupe, rekao je da je dron oboren "odgovarajućim oružjem" iznad okruga Al-Džuba.

Ovo je bila druga bespilotna letelica SkenIgl koju je oborila protivvazdušna odbrana Huta iznad Mariba za manje od nedelju dana, a šesta ove godine.

Dron je najverovatnije bio varijante SkenIgl 2 koja je ušla u službu američke vojske 2014. godine. Ova kopija ima maksimalnu brzinu od 148 km i može da ostane u vazduhu više od 16 sati. SkenIgl 2 se uglavnom koristi za izviđačke misije. Opremljen je senzorom koji podržava dan i noć, potpuno digitalnim video sistemom i naprednim navigacionim sistemom.

(VIDEO) POČEO RAT, ŽESTOK OKRŠAJ JERMENIJE I AZERBEJDŽANA! Desetine poginulih, uništena ratna tehnika na obe strane... MOŽE LI MOSKVA ZAUSTAVITI LUDILO?!

SAD su možda koristile bespilotne letelice SkenIgl da špijuniraju tekuću ofanzivu Huta protiv koalicije predvođene Saudijskom Arabijom. Druga mogućnost je da su ovi dronovi ranije ove godine isporučeni Saudijskoj Arabiji kao deo neobjavljenog ugovora.

Vredi napomenuti da je Bajdenova administracija tvrdila da je ranije ove godine okončala "ofanzivnu" podršku koaliciji.

UČINI DOBRO, POJEDI GO... MOLILI SU PUTINA DA IM NAPUNI SKLADIŠTA GASA, DE SE NE SMRZAVAJU... RUSIJA JE POMOGLA I SADA... Nemci "suspendovali" Severni tok 2!

Pentagon je u više navrata optužio Moskvu da pomaže Hutima.

Pogledajte i 10 najboljih vojnih dronova u svetu!!!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 2 godine

Ха,ха,хааа, гарант Руси умешали своје прсте .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija