• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Daily mail

18.11.2021

12:52

BURNO NA GRANICI POLJSKE I BELORUSIJE! Graničari osujetili dva masovna pokušaja migranata da pređu granicu, na hiljade i dalje čeka, izdato upozorenje! /FOTO, VIDEO/

AP/Tanjug

Vesti

BURNO NA GRANICI POLJSKE I BELORUSIJE! Graničari osujetili dva masovna pokušaja migranata da pređu granicu, na hiljade i dalje čeka, izdato upozorenje! /FOTO, VIDEO/

Podeli vest

Poljski graničari osujetili su dva velika masovna pokušaja migranata da pređu granicu u toku noći. Naime, migranti su bacali kamenje jer su pokušali da pređu preko železničke pruge iz Belorusije

Na snimku se vide stražari i kako ih grupa od oko 50 migranata gađa kamenicama jer su pokušali u toku noći da pređu granicu u Čeremči, 70 kilometara južno od mesta gde se nalazi glavni kamp.


Takođe, učinjeno je i na desetine manjih pokušaja, a poljska granična služba saopštila je da je zaustavljen ukupno 161 prelaz, a 34 migranta su prisilno deportovana.

 

 

Situacija je napeta, na hiljade migranata i dalje kampuje blizu granice u Kuznici, gde su u utorak izbili nasilni sukobi.

U međuvremenu Marius Blaszak, ministar odbrane zemlje, upozorio je da će kriza verovatno trajati mesecima i da Poljska mora ostati na oprezu. - Nadam se da neće proći godine - dodao je on.

Podsetimo, nedeljama unazad nekoliko hiljada migranata nalazi se na granici Belorusije i Poljske gde pokušavaju da stignu do EU.

 

 

Oko 300 migranata sa granice Poljske i Belorusije izrazilo je želju da se vrati u svoju domovinu.

 Prvi let sa iračkim migrantima je planiran je za 18. novembar




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

FOTOGRAFIJE SA POLJSKE GRANICE POTRESLE SVET! /FOTO/
Planeta

FOTOGRAFIJE SA POLJSKE GRANICE POTRESLE SVET! /FOTO/

Snimci i fotografije hiljada ljudi sa Bliskog istoka zaglavljenih na graničnom prelazu Belorusije sa Poljskom obišli su i potresli svet. U nadi da će ući u Evropsku uniju, većina beži od sukoba ili beznađa kod kuće. Tu su i žene, deca, starci, invalidi... Cilj su im Nemačka i druge zapadnoevropske zemlje

18.11.2021

10:21

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija