Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/RT

18.11.2021

17:55

BRITANIJA PRETI RUSIJI! UDARITE NA UKRAJINU... TO ĆE VAM BITI TRAGIČNA GREŠKA! Boris Džonson doliva "ulje na vatru", šta to London hoće?!

Vesti

BRITANIJA PRETI RUSIJI! UDARITE NA UKRAJINU... TO ĆE VAM BITI TRAGIČNA GREŠKA! Boris Džonson doliva "ulje na vatru", šta to London hoće?!

Podeli vest

Rusija će se suočiti sa teškim posledicama ako uđe u vojni sukob sa Ukrajinom, tvrdi britanski premijer Boris Džonson, usred izveštaja da zemlja vodi navodni "hibridni rat" protiv Ukrajine i zapadne Evrope

Obraćajući se poslanicima parlamenta, lider konzervativaca je rekao da, „mislim da će biti tragična, tragična greška za Kremlj da veruje da je moguće dobiti nešto na račun vojno-političkog avanturizma", upitan o tome kakvu drugu vojnu pomoć London može da pruži Varšavi i Kijevu, kako bi poslali signal Moskvi kako bi se dokazala ozbiljnost njihovih namera.

Džonson je, međutim, dodao da „ono što treba da uradimo je da se uverimo da svi razumeju cenu pogrešnih procena ŠsituacijeĆ na granicama". Nekoliko zapadnih medija objavilo je poslednjih nedelja da se ruske trupe navodno gomilaju duž zajedničke granice, a Moskva je kategorično odbacila navode.

KLJUČA SREDOZEMLJE, MINUTI SU U PITANJU! Britanci u paničnoj podvodnoj trci s Rusima, po svaku cenu moraju prvi da pronađu nevidljivi F-35 koji se juče srušio u more...

Džonsonova izjava usledila je ubrzo nakon što se ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski sastao sa britanskim ministrom odbrane Benom Volasom. U zajedničkom saopštenju koje su u utorak objavili Kijev i London, obe strane su navele da „naše vlade nemaju želju da budu neprijateljske, niti da na bilo koji način nastoje da strateški opkole ili potkopaju Rusku Federaciju".

U saopštenju britanske vlade, dodaje se da smo „zabrinuti zbog jačanja ruske vojske i aktivnosti oko granica Ukrajine", pozivajući se na tvrdnje šefa NATO-a Jensa Stoltenberga, koji je u ponedeljak naveo da je došlo do „neuobičajene koncentracije trupa" koje se navodno gomilaju na liniji razgraničenja Ukrajine i Rusije.

RUSIJA NIKAD BRUTALNIJA, ISPALITE METAK NA NAS I UNIŠTIĆEMO VAM SVE RATNE BRODOVE I OBALSKU VOJNU INFRASTUKTURU... Kijev sad zna šta ga čeka...

Portparol ukrajinske Državne granične službe je, međutim, brzo odbacio optužbe da se ruske snage gomilaju u regionu i rekao da ako dođe do bilo kakvih akcija „to može biti desetinama ili čak stotinama kilometara od državne granice".

Foto: AP/Photo

S druge strane, Vašington je uzeo u obzir humanitarnu krizu koja se razvija na zajedničkim granicama Belorusije, Poljske i Litvanije, u kojoj je veliki broj očajnih ljudi, uglavnom iz problematičnih bliskoistočnih zemalja, pokušao da pređe u EU. U nedelju je američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio da je situacija samo odvraćanje pažnje „od aktivnosti Rusije na granici sa Ukrajinom".

Ruski zvaničnici odbacili su tvrdnje da Moskva planira ofanzivu protiv svog suseda. Ranije ove nedelje, "Blumberg" je izvestio da Rusija, zajedno sa Belorusijom, vodi „hibridni rat" protiv Zapada. Govoreći kasnije, sekretar za štampu Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su te tvrdnje još jedan primer "histerične publikacije" u Velikoj Britaniji.

- Rusija ne vodi nikakve hibridne ratove - insistirao je on.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milankukic

pre 2 godine

e to je britanija ona je uvukla i jugoslavije u drugi svetski rat ona je orga27 mart ona zavađa narode i izvlaci profit

BorisDe

pre 2 godine

Britanija, lepo i izolovano ostrvo, izolovali smo životinje i genocidaše (aborigini, indija, kolonije po Africi i svetu, farska ostrva, raspad Jugoslavije, lobiranje protiv Rusa, ubijanje u Iraku, Siriji, ubili Arafata sa Francuzima i Holandjanima, bili glavni kod napada na Srbiju - blair itd.) od nas. Dal bi bilo grehota, da se tako lepom izolovanom ostrvu nešto desi? Bilo bi Božja pravda.

Vla

pre 2 godine

Bez brige brate, ovaj djonson nije procitao kremensko prorocanstvo, Tarabic im predvidja nestanak ostrva, nikad se nezna kad ce,

petar

pre 2 godine

PUTINE POKAZI U BLIZINI JOKSIRA ILI LAMABSA ,NEK IZRONE POSEJDON,PA DA SE PEDERANKO OPASULJI

ALEKSANDAR BOJIC

pre 2 godine

ENGLEZI NISU CULI ZA JEDNU SKROMNU RAKETICU KOJU ZOVU SATANA.. ALI ZATO MOGU USKORO DA JE VIDE...

Marcco

pre 2 godine

Ako je to hibridni rat, onda ga UK i SAD vode protiv Rusije makar zadnjih 30 godina. Rusi sporo uče ali uče od najboljih. Ipak, Rusija još uvek daleko od vođenja hibridnog rata kao što ga vode UK i SAD jer, koliko znam, još uvek nisu došli do njihovog stupnja gde se finansiraju teroristi, naoružavaju raznorazni koljači, a psihički bolesnici proglašavaju demokratskim snagama opozicije...

nesa151

pre 2 godine

Prvo ili drugo palenje SOTONE nema aMERA,BLEDOLIKIH ENGLEZA I ZUTIH JAPANACA .I TO SVE U JEDNOM DANU!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija